MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı’dan CHP İzmir Mİlletvekili Atila Sertel’e Sert Cevaplar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in, “Türkgün gazetesinin, Ziraat Bankasından 13 milyon 495 bin lira reklam ücreti aldığı” iddiasına tepki göstererek, “Türkgün gazetesinin Ziraat Bankasından aldığı reklam geliri 380 bin lira. Faturaları da mevcut.

 
MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ‘in, “Türkgün gazetesinin, Ziraat Bankasından 13 milyon 495 bin lira reklam ücreti aldığı” iddiasına tepki göstererek, “Türkgün gazetesinin Ziraat Bankasından aldığı reklam geliri 380 bin lira. Faturaları da mevcut. Böylesine önemli bir gazeteyi, iftiralarla töhmet altında bırakmak Atila Sertel’e yakışmamıştır.” dedi.
Kaşıkçı, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, “Türkgün gazetesinin, 2020’de kamu bankalarından en fazla ilan alan yayın organı” olduğu iddiasını yalanladı.
“Bu iddianın, kamu bankalarının hangi gazetelere reklam verdiği, o gazetelerin, kamu bankalarının reklamına ne kadar alan ayırdığıyla ilgili bir tablo üzerinden ortaya atıldığını” söyleyen Kaşıkçı, söz konusu tabloyu basın mensuplarına göstererek, “Tabloya göre Ziraat Bankasının verdiği reklam karşılığında, Türkgün gazetesinin ayırdığı alanı görüyoruz. Burada Türkgün gazetesinin Ziraat Bankasının reklamı için ayırdığı alan 13 bin 495 sütun santim.” diye konuştu.
Kaşıkçı, iddiayı ortaya atan gazetecinin, haberini tekzip etmesine rağmen CHP İzmir Milletvekili Sertel’in, “Türkgün gazetesinin Ziraat Bankasından 13 milyon 495 bin lira reklam ücreti aldığı” iddiasında bulunduğunu ifade etti.
Sertel’in, gazetelerin kamu bankaları için ayırdığı sütun santim alanını içeren tabloyu önüne koyarak, “Türkgün gazetesinin Ziraat Bankasından aldığı reklam gelirinin 13 milyon 495 bin lira olduğunu söylediğini” belirten Kaşıkçı, şunları kaydetti:
“Buradaki 13 bin 495 rakamı Türkgün gazetesinin Ziraat Bankası haberleri için ayırdığı bir alan birimidir. Atila Bey’in öyle bir gözü dönmüş ki o rakamı nasıl bir matematikle 13 milyon 495 bin liraya çevirdi. Bu nasıl bir yalan. Türkgün gazetesinin Ziraat Bankasından aldığı reklam geliri 380 bin lira. Faturaları da mevcut. Böylesine önemli bir gazeteyi, bu tür iftiralarla töhmet altında bırakmak Atila Sertel’e yakışmamıştır.
Türkgün Ailesinden Özür Dilemelidir.
 
Türkgün Gazetesinin yayın politikası meseleleri Türkçe okuyup, Türkçe yorumlamak ve Türkçe yazmaktır. Sloganı da ”Türkçe Düşün” ‘dür. Türkgün Gazetesi helal-haram ayrımını bilen bir kadro tarafından yönetilmektedir. Türkgün Gazetesinin bir meselesi vardır o da Türkiye’dir. Türkgün Gazetesinin kadrolarının yapmış oldukları analizlerde tek referansı Türkiye’nin menfaatleridir. Türkgün’ün kadroları Türkiye’ye karşı açılan ateşe can siparene şekilde karşı koyarlar. Dolayısıyla böylesine önemli bir gazeteyi bu türlü iftiralarla töhmet altında bırakmak Atila Sertel’e yakışmamıştır. Kendisinden Türkgün ailesinden özür dilemesini bekliyoruz. dedi
Rakamlarla Sorunu Var. Ehliyeti Elinden Alınmalıdır.
Sizlerin aracılığı ile içişleri bakanına sesleniyorum. Atila beyin ehliyetine el konulmalıdır. Rakamlarla problemi var. Atila Bey karayollarında araç kullanmasının sakıncalı olduğunu düşünüyorum. Araç kullanırken kadranda 60 yazarken onu 120 yada 200 olarak çevirebilir. Yine Atila Sertel beyin basın kartı da meslek ilkelerine uymaması, yalan haberi tekzip etmemesi nedeniyle elinden alınmalıdır. Yoksa bugün olduğu gibi bugüne kadar meslek hayatında verdiği tüm rakamlar şaibeli olacaktır.  Ve bir an önce KİT Komisyonundan da istifa etmelidir. Bu komisyon çok önemli kurumlarını denetliyor. Burada rakamlarla problemi olan bir beyefendinin görev yapması anlamsız.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu