MAÇ ÖNÜ TRABZONSPOR-ATAKAŞ HATAYSPOR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

-Süper ligin 2.haftasında A.Hatayspor Cuma günü Saat 21.00’da Trabzonspor ile karşılaşacak.

-Takımımız yeni sezonun ilk haftasını maç yapmadan geçerken, Trabzonspor deplasmanda İstanbulsporu 2-0 yenerek lige 3 puanla başladı.

-Trabzonspor  geçen yıl müthiş bir sezon geçirerek uzun yıllar sonra şampiyon olmuştu. Sezonun büyük bir bölümünde rakipsizdi diyebiliriz. Bunun sonucunda da şampiyon oldular ve üzerlerindeki şampiyon olamama baskısını attılar. Bu sezona da önce süper kupayı alıp, lige galibiyetle başladılar. Rakip bu anlamda çok özgüvenli. Oyun anlamında ligin en istikrarlı takımlarından. Bu sezonun evlerindeki ilk maçları olmasından dolayı bizim maça ekstra motivasyonla çıkacaklardır. Bu yılda şampiyonluğun en büyük adaylarından diyebiliriz ancak bu sezon geçen yıl gibi kolay olmayacaktır. Çünkü ilk hafta maçlarına baktığımızda bu yıl Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, A.demirspor, Başakşehir, Konyaspor, Antalyaspor,Sivasspor, Alanyaspor ve Gaziantep Fk gibi belli bir oyun sistemi olan çok daha güçlü takımlar var.  Bu takımların dışında da izlediğim diğer takımları da gayet iyi gördüm. Bu anlamda başta A.Hatayspor olmak üzere tüm takımları zor bir yıl bekliyor.

-Trabzonspor  Süper ligin iyi, mücadeleci ve en uyumlu bir takımlarından. Kolay pozisyon bulup sonuca gitmede başarılılar. Savunmada ise zor pozisyon veriyorlar. Takımı tecrübeli hoca Abdullah Avcı çalıştırıyor. Abdullah hoca genel anlamda açık futbol oynatmayı sevmeyen,öncelikle savunmayı düşünen, sistemli çalışan biri olarak biliyoruz. Ancak geçen sezon savunma ve hücumu aynı anda sahaya yansıtan bir özelliğe büründü. Oyunun iki yönünü de çok iyi oynatıyor. Takım taraftar bütünleşmesi mükemmel. Zaten aldığımız bilgilere göre taraftarların sezonun ilk maçında takımlarını yalnız bırakmayacaklarını öğrendik.Trabzonspor sahada tüm bölgeleri etkili kullanan bir takım. En büyük eksikleri sakatlığı bulunan Hamsik ve geçen yıl şampiyonlukta takımı sırtlayan Nwakaema’nın olmayışı. Takımın üretemediği anlarda sorumluluk alarak bir çok maçın kazanılmasında ön planda olan bir oyuncu Nwakaema takımdan ayrıldı. Trezeguet, Larssen ve Denswil  gibi oyuncuları takıma dahil ettiler.En etkili oyuncuları Uğurcan, Vitor Hugo, Visca,Siopis,Bakasetas, Trezeguet,Abdulkadir, Djaniny,Dorukhan ve Andreas Cornelius. Kaleci Uğurcan sadece ligimizin değil, Avrupa’nın önde gelen kalecilerinden. Bir çok maçta yaptığı kurtarışlarla takımını galibiyete taşıdı. Stoper  Vitor Hugo iyi bir oyuncu. Kademe anlayışı ve hava toplarında çok iyi. Vitor Hugo aynı zamanda duran toplarda rakip kalede çok etkili. Orta sahada Siopis bitmek bilmeyen enerjileriyle rakip takımın orta sahalarına nefes aldırmıyor. Bakasetas takımın en önemli oyuncularından biri. Dikine oynamayı seven, sık sık kaleyi uzaktan yoklayan biri. Daha önce Kasımpaşadan tanıdığımızTrezeguet ve onunla birlikte  Djaniny  kanatlarda çok etkili ve açık alan bulduğunda rahatlıkla pozisyona girebiliyorlar. Takımın santraforu Cornelius stoperleri sık sık rahatsız eden ve özellikle hava toplarında çok etkili.Edin Visca’yı söylemeye gerek yok zaten. Bu oyuncu skoru her an değiştirebilecek potansiyele sahip.  Biz bu maçta orta sahayı çok diri tutmalıyız. Takım savunmasını ön alanda başlatıp geride açık vermemeliyiz. Bakasetas, Trezeguet, Djaniniy, Abdulkadir ve Cornelius’a  geniş alanlar bırakmamalıyız. Özellikle ligimizin en değerli oyuncularından birisi olan Edin Visca’ çok dikkat etmeliyiz. Bu  oyuncuları kilitlersek rakip pozisyona girmekte zorlanabilir.

-A.Hatayspor, geçen sezon ligin ilk bölümünde oldukça başarı olmuştu. Hatta bir ara Trabzonspor ve Konyapor ile birlikte ligin en çekinilen takımlarından biriydi. Ancak ilerleyen haftalarda kadronun dar olması, Afrika kupası maçları ve ödemelerde yapılan aksamalar takımın ritmini bozmıştu. Özellikle devre arasında birkaç takviye yapılsaydı ligi çok rahat ilk beşin içinde bitirirdik. Ama sezon sonunda ligde kalsakta istediğimiz gibi bir sezon geçirdik diyemeyiz. Sağlık olsun diyelim. Bizim buralarda olmamız bile güzel ancak buralarda kalmak içinde ne gerekiyorsa yapmak gerekir. Takımımız bu sezona yeni hoca ve yeni bir anlayışla başlıyor.  Takımda kaldığı 2 yıl boyunca iyi işlere imza atan Ömer hoca artık yok. Yerine kendini ispatlamak isteyen, ilk süper lig deneyimi olacak Serkan Özbalta geldi. Münir,Fatih,Diof,Onur gibi oyuncular takımdan ayrıldı. Bu 4 oyuncu takımın en etkili isimleri arasındaydı. Yaz transfer döneminde genellikle genç, önceki takımında fazla süre alamamış ve çıkış yapmasını beklediğimiz oyuncular alındı. Açıkçası bu anlamda taraftarlarımız endişeli. İlk hafta diğer takımları izledikten sonra Atakaş Hataysporumuz için bu endişe iyice arttı diyebiliriz. Hazırlık maçları ölçü olmaz ama oynan oyun hiçte umut vermedi. Umarım ligin başlamasıyla birlikte iyi bir Hatayspor izleriz. Bu sezonda kadro dar ve yetersiz.  Riberio ve Aabid’in takıma geri dönmesi, Erce,Varga ve Vranjes’in  gelişi olumlu. Formda bir Lobjanidze ve El Kaabi gibi oyunculara baktığımızda fena bir kadromuz yok gibi dursa da bu kadroyu genişletmek gerekir.

-Trabzonspor oyunun kontrolünü elinde tutup Visca,Trezeguet, Bakasetas, Djaniny ve Corneliıs ile etkili olmak isteyeceklerdir. Açık futbol oynayacaklarını söyleyebiliriz. Bu yüzden özellikle kanat savunmasında sorun yaşayabilirler. Beklerinin biraz fazla hata yaptıklarını düşünürsek hücum oyuncularımız boş alanlar bulmakta zorlanmayacaktır. Ben bu maçta oyuncularımızın rakibe göre daha rahat olacaklarını, sahaya varını yoğunu koyacaklarını  üst düzey bir performans göstereceğine inanıyorum. Orta sahada Ruben Riberio’ya yine büyük iş düşecek. Bu oyuncumuza ekstra önlem alacaklarını düşünüyorum. Ruben’de oyun içinde sakin kalmalı. Lobjanidze ve El Kaabi rakibe zor anlar yaşatabilir. Yeni oyuncularımızın da performanlarını merakla bekliyoruz.

-A.Hatayspor’da şu an için sakat oyuncu yok. U23 Milli takım kampında bulunan Bertuğ bu maçta forma giyemeyecek.

– Trabzonsporda Hamsik ve Brono Peres sakat. Cezalı oyuncuları bulunmuyor.

– A.Hatayspor son düdüğe kadar mücadele edip, oyun disiplininden kopmazsa ve rakibin boş bıraktığı alanları değerlendirirse bu maçtan en az 1 puanla ayrılacaktır.Yinede ilk ciddi maçta takımımızın nasıl bir oyun anlayışı ile oynayacağını merak ediyorum. Ligde şampiyon olmak isteyen Trabzonspor, sezonun ilk iç saha maçında dolu tribünler önünde 3 puan için sahada olacaktır. Takımımız orta sahada iyi organize olup, rakibe boş alan bırakmazsa ve geçiş hücumlarını değerlendirirse en azından  1 puanı alır. Cuma günü,temposu yüksek, mücadele seviyesi üst düzeyde, çekişmeli, gollü,keyifli  ve takımımızın en azından 1 puanla ayrılacağı bir müsabaka bekliyorum.

Skor tahminim  A.Hatayspor 2 – Trabzonspor 2

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu