MAÇ ÖNÜ SİVASSPOR-ATAKAŞ HATAYSPOR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Süper ligin 33.haftasında A.Hatayspor Cumartesi   günü Saat 13.30’da Sivasspor ile karşılaşacak.

-A.Hatayspor  geçen maçta Antalyaspora  4-1 mağlup olmuştu. Sivasspor  ise Başakşehire 2-0 mağlup olmuştu. Ligin ilk yarısında ki maçı kaybetmiştik.

-Takımımız 14 galibiyet,11 mağlubiyet ve 6 beraberlik ile topladığı 49 puanla 8.sırada bulunuyor. A.Hatayspor 49 gol atıp 50 gol yedi.Takımımız iç sahada 15 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. Sivasspor ise  10 galibiyet,11 beraberlik  ve 11 mağlubiyet aldı.42 gol atarken, kalesinde 42 gol gördü ve 41 puanla 12.sırada bulunuyor. Rakibimiz dış sahada 5 galibiyet, 8 mağlubiyet ve 3 beraberlik aldı.

-Sivasspor  uzun yıllardır süper ligde ve genellikle üst sıralarda yer alan, belli bir sistemde oynayan,4 yıldır aynı hocanın çalıştırdığı ligin dişli takımlarından. Süper ligin ne yapacağı belli olmayan takımlarından biri. Ligin zor pozisyona girip, zor pozisyon veren ekiplerinden. Geçen sezonların aksine bu sezon bir zor günler geçirdiler ancak son haftalarda aldıkları puanlarla düşme hattından uzaklaştılar. Takımı Rıza ÇALIMBAY çalıştırıyor. Oyun disiplininden kolay kolay kopmayan bir takım. Rıza hoca genel anlamda sistemini takımın mücadele gücünü üst seviyede tutup öncelikle gol yememe üzerine kuruyor. Hızlı oyuncularıyla kontra ataklarla sonuca gitmeye çalışıyor.Sivassporun  en etkili oyuncuları Gradel, Fayr, Henriqe, Kayode,Caner Osmanpaşa,Ali Şaşal,Hasan Aslantaş ve Goutas. Geçen sezonki performanstan uzak olsada Max Gradel takımın en tehlikeli oyuncusu. Kanatlarda çok etkilii gol ve asist özelliği olan bir oyuncu. Bu oyuncuya kesinlikle çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bir diğer etkili oyunsu stoperde oynayan Goutas. Stoperde oynamasına rağmen özellikle duran toplarda ileriye çıkarak gol atabiliyor. Kaldı ki takımın 5 gole en çok gol atan oyuncusu . Duran toplarda stoperlerimiz bu oyuncuya çok dikkat etmeli. Kayserspordan aldıkları Pedro Henriqe orta sahada takımı yönlendiren oyuncu. Zaman zaman inişili çıkışlı performansı  olsa da ne zaman ne yapacağı belli olmayan bir oyuncu . Ayrıca ligde 9 golü bulunan Yatabare de ceza sahasında çok etkili bir oyuncu. Düşme hattından kurtulular diyebiliriz. Artık son 5 maça girilirken alabildikleri kadar puan alıp ligi olabilecek en iyi yerde bitirmek istiyorlar. Bu anlamda bizim maça rahat çıkacaklardır.

-A.Hatayspor,  geçen maçta kötü oyun sonrası Antalyaspora mağlup olmuştu.Maça aslında kötü başlamamıştık ancak ilk golü yedikten sonra sonra takımda bir anda çözülme başlayınca farklı mağlup olduk. Bunun nedeni ise takım hedefsiz kalınca maç konsantrasyonu düşük oluşu diyebilirim.  Takımımız sezon başından beri kısıtlı kadrosuna rağmen iyi işler çıkardı. Son haftalarda oyun tempomuzda biraz yükselişi geçmişti. Ancak Adanademirspor beraberliği ilk 5 hedefimizi zorlaştırınca artık ligi en iyi yerde anlayışı ile maçlara çıkıyoruz gibi bir hava gördüm takıda. Açıkçası takımlar hedefsiz kalınca böyle durumlar olabiliyor. Anlaşılan son 5 hafta bu şekilde geçecek. Zaten yönetimin her  fırsatta dile getirdiği ilk 10 hedefi garanti gibi. Sivasspor maçı oyunun kontrolünü elinde tutup şuursuzca atak yapmayacaktır. Bu yüzden hücum oyuncularımız boş alanlar bulmakta zorlanabilir. Kolay pozisyona giremeyeceğimiz maçta bulduğumuz fırsatları iyi değerlendirmemiz gerekiyor.

-A.Hatayspor’da şu an için Traore sakat ve büyük bir ihtimalle sezonu kapattı. Riberio ise cezalı..

– Sivassporda  Uğur Çiftiçi cezalı.  Kayode, Leke James ve Muammer Yıldırım sakat.

– A.Hatayspor normal şartlarda iyi konsantre olup,kendi oyununu oynar ,rakibin boş bıraktığı alanları değerlendirirse bu maçtan 3 puanla ayrılacaktır.Ligde rahat bir nefes alan Sivasspor ise  en azından 1 puan hesabı ile oynayacaktır. Tipik bir beraberlik maçı bizi bekliyor diyebilirim. Gerek moral motivasyon ve gerekse oyun anlamında denk 2 takım. Bu anlamda 3 ihtimalli bir maç bizi bekliyor. Takımımız orta sahada iyi organize olup, rakibe boş alan bırakmazsa ve  iyi bir şekilde uyguladığı hızlı hücumları değerlendirirse 3 puanı alır. Cumartesi  günü,temposu yüksek, mücadele seviyesi üst düzeyde ,zevkli, çekişmeli. keyifli ,takımımızın  geçen haftaki yenilgiyi afettireceği  ve zorda olsa  3 puanla alacağı bir müsabaka bekliyorum.

Skor tahminim  A.Hatayspor 3 –Sivasspor 2

 

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu