MAÇ ÖNÜ BAŞAKŞEHİR FK – ATAKAŞ HATAYSPOR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

-Süper ligin 34.haftasında A.Hatayspor Pazar günü Saat 16.00’da Başakşehir Fk ile karşılaşacak.
-A.Hatayspor geçen maçta Sivasspor ile 0-0 berabere kalmıştı. Başakşehir ise Altay ile berabere kalmıştı. İlk yarıda oynanan maçta Başakşehir 3-0 kazanmıştı.
-Takımımız 14 galibiyet,12 mağlubiyet ve 7 beraberlik ile topladığı 49 puanla 9.sırada bulunuyor. A.Hatayspor 51 gol atıp 50 gol yedi. Takımımız dış sahada 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 9 mağlubiyet aldı. Başakşehir Fk ise 16 galibiyet,6 beraberlik ve 11 mağlubiyet aldı.46 gol atarken, kalesinde 32 gol gördü ve 54 puanla 4.sırada bulunuyor. Rakibimiz iç sahada 10 galibiyet,1 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı.
-Başakşehir Fk maçı çok zor geçmeye aday bir müsabaka diyebiliriz. Rakibimiz her ne kadar lige çok kötü sonuçlar alarak başlasa da teknik direktör değişikliğinden sonra toparlandılar ve ilk 4 için en ciddi adaylardan birisi konumundalar. Biz ise ligde inişli-çıkışlı bir performans sergilemeye devam ediyoruz. Geçen maç aldığımız beraberlik sonrasında ilk 4 hedefimizden iyice uzaklaştık. Düşme korkumuzun da olmaması bizi hedefsiz yapıyor. Ayrıca deplasmanda da 7 maçtır kazanamıyoruz. Bizim için prestij rakip için Avrupa kupalarına katılmak anlamında bir maç olacak.
-Başakşehir Fk, bu yıl lige çok kötü başladı.Bana göre Süper ligin iyi kadrolarına sahipler. Ligin kolay pozisyon bulup sonuca gitmede başarılı takımlarından. 54 puanla ligin üst sıralarındalar ve Avrupa kupalarına katılmak istiyorlar. Takımı Emre Belözoğlu çalıştırıyor. Emre hoca Oyun disiplininden kolay kolay kopmayan ve her an hücumu düşünen,mücadelesi üst düzeyde bir takım oluşturdu. Başakşehir Fknin en etkili oyuncusu Edin Visca devre arasında takımdan ayrıldı ve bu ayrılık takımın havasını biraz bozdu.Berkay, Salih Uçan, Okaka, Ömer Ali Şahiner,Deniz Türüç,Aleksiç, Alexandru Epureanu , Ndayishimiye ve Aleksiç gibi iyi oyunculara sahipler. Takıma bu yıl katılan Okaka, Başakşehirin gol yükünü çekiyor. Attığı 10 golle süper ligin en çok gol atan oyuncularından bir tanesi. Ceza sahasında çok etkili. Fizik gücü üst düzeyde ve çok güçlü bir oyuncu. Bu oyuncuya da stoperlerimiz çok dikkat etmeli. Stoperde oynayan Epureanu savunmada oynamasına rağmen özellikle duran toplarda ileriye çıkarak gol atabiliyor. Duran toplarda Fatih-Burak ikilisi Okaka ve Epureanu’ya çok dikkat etmeli. Deniz Türüç sağ kanatta zaman zaman çok etki olabiliyor. Sözün özü rakibimiz kadro kalitesi anlamında ligin iyi takımlarından.
-A.Hatayspor, geçen maçta çok fazla pozisyon üretemediği müsabakada Sivasspor ile berabere kalmıştı. Açıkçası takım artık havlu atmış gibi oynuyor. Lig bitse de gitsek havası hakim. Hal böyle olunca takımın motivasyonunu ve mücadele gücünü oldukça düşürüyor. Bu durum biz taraftarları bir hayli üzüyor. Israrla hedefimiz ilk 10 gibi açıklamalar yapılınca haliyle futbolcular da etkileniyor. Ligin ilk yarısında bu takım mağlup olduğu maçlarda dahi sahada ne yaptığını bilen, mücadelesi üst seviyede, oyun disiplininden kopmayan, ezilmeyen bir takımımız vardı ama bu takımı son maçlarda göremez olduk. Sonuçta her maçı kazanacağız diye bir şey yok ancak taraftarlar olarak sahada koşan, mücadele eden, kazanmak için he şeyi yapan bir takım görmek istiyor. Hedefsiz bile kalsak sahada kazanmak isteyen bir takım görmek biz taraftarın hakkı diye düşünüyorum. Hataysporu sezon içinde iyi futbolunu övdüğümüz gibi kötü oynadığında da eleştirmek lazım. Son oynanan maçlarda takımda düşüş olduğu açık.Bu durumun bir çok sebebi var. Bunların başında kadronun çok dar olması ve takımın yükünü belli başlı oyuncuların çekmesinden kaynaklanıyor diyebiliriz. Ömer hocanın hamle oyuncusu fazla yok. Böyle olunca aynı oyunculara yük bindiğinde takım çok yıpranıyor.Başakşehir oyunun kontrolünü elinde tutup kaliteli ayaklarıyla ile etkili olmak isteyeceklerdir. Gelişi güzel atak yapmayacaktır.Bu yüzden hücum oyuncularımız boş alanlar bulmakta zorlanabilir.Golü ne kadar erken bulursak maçın ilerleyen dakikalarında o kadar rahat oluruz Orta sahada Ruben ‘nin bu maçta da oynamayacak olması bizim en büyük eksiğimiz.Bu bölgede Benzia, Onur ve Mehdi’nin biraz daha üretken olması gerekiyor.
A.Hatayspor’da şu an için Traore ve Burak sakat. Ruben Riberio ise Cezalı.
-Başakşehirde Youssouf Ndayishimiye ve Chadli sakat, cezalı ise oyuncu bulunmuyor.
– A.Hatayspor normal şartlarda iyi motive olduğunda başa baş mücadele edeceği en azından 1 puan alabileceği bir maç. Ancak takımın hedefsiz kalması bizim açımızdan bu maçı bizimaçımızdan prestij mücadelesinden öteye götürmüyor. Oyunun kontrolünü eline alıp, geçiş hücumlarını iyi yaparsa ve mücadele anlamında rakibe üstünlük sağarsa bu zor maç istediğimiz gibi geçer.Ligde üst sıralarda kalmak isteyen ve çok formda olan Başakşehir için maça mutlak 3 puan parolasıyla çıkacaktır. Son Haftalara ilerledikçe maçların zorluk derecesi artıyor. Bu anlamda zor maç olacağı kesin. Takımımız orta sahada iyi organize olup, rakibe boş alan bırakmazsa ve iyi bir şekilde uyguladığı hızlı hücumları değerlendirirse en azından 1 puanı alır. Pazar günü,temposu yüksek, mücadele seviyesi üst düzeyde zevkli, çekişmeli ve takımımızın 1 puan alacağı bir müsabaka bekliyorum.

-Skor tahminim A.Hatayspor 1 – Başakşehir 1

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu