MAÇ ÖNÜ ATAKAŞ HATAYSPOR – BAŞAKŞEHİR FK

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Süper ligin 13.haftasında A.Hatayspor Pazartesi günü Saat 20:00’da Başakşehir Fk ile karşılaşacak.
Takımımız 11 hafta sonunda 3 galibiyet,7 mağlubiyet ve 1 beraberlik ile topladığı 10 puanla 16.sırada bulunuyor. A.Hatayspor 8 gol atıp 19 gol yedi.Takımımız iç sahada son 2 maçını kazandı. Başakşehir Fk ioynadığı 11 maçta 7 galibiyet,2 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.16 gol atarken, kalesinde 5 gol gördü ve 23 puanla 2.sırada bulunuyor.
Başakşehir Fk maçı çok zor geçmeye aday bir müsabaka . Rakibimiz lige çok iyi başladı ve oynadıkları futbolla yenilmesi güç bir takım. Özellikle savunmada zor poziyon veriyorlar. Ligin en az gol yiyen takımı. Bu yıl aynı zamanda Avrupa’da da başarılı sonuçlar alıyorlar ve hafta içi oynadıkları grubun son maçını kazanarak bir üst tura lider olarak yükseldi.
Başakşehir Fk .bana göre Süper ligin iyi kadrolarına sahip ekiplerinden biri. Ligin kolay pozisyon bulup sonuca gitmede başarılı takımlarından. 23 puanla ligin üst sıralarındalar ve bu seviyelerde kalmak istiyorlar.Takımı Emre Belözoğlu çalıştırıyor. Emre hoca Oyun disiplininden kolay kolay kopmayan ve her an hücumu düşünen,mücadelesi üst düzeyde bir takım oluşturdu. Başakşehir Fknin en etkili oyuncuları Biglia, Okaka, Ömer Ali Şahiner,Deniz Türüç,Aleksiç, Serdar Gürler, Berkan , Ndayishimiye. Takıma geçen yıl katılan Okaka Başakşehirin gol yükünü çekiyor. Ceza sahasında çok etkili. Fizik gücü üst düzeyde ve çok güçlü bir oyuncu. Bu oyuncuya stoperlerimiz çok dikkat etmeli. Stoperde oynayan Ndayishimiye savunmada oynamasına rağmen özellikle duran toplarda ileriye çıkarak gol atabiliyor. Duran toplarda Vranjes -Burak ikilisi Okaka ve Ndayishimiye’ye çok dikkat etmeli. Deniz Türüç ve Serdar kanatlarda çok etkili 2 oyuncu. Sözün özü rakibimiz kadro kalitesi anlamında ligin iyi takımlarından. Kaliteli ayaklara sahipler ve aldıkları üst üste galibiyetlerle öz güvenleri yerinde. Artık iyiden iyiye üst sıraları hedeflediklerinden bizden alacakları puanlarla zirveden kopmak istemiyorlar..Bu anlamda bizim maça da çok ciddi hazırlandıklarını 3 puan için oynayacaklarını rahatlıkla söyleyebiliriz.
A.Hatayspor, geçen maçta hiç bir varlık gösteremediği müsabakada Ankaragücüne farklı mağlup olmuştu. Açıkçası unutmak isteyeceğimiz maçlardan bir tanesi oldu..Takımız kolay pozisyon veriyor ve zor pozisyona giriyor. Bulduğumuz fırsatları değerdirmekte zorlanıyoruz ve bu durum bizim maç kazanmaktaki en büyük engel. Ligin en az gol atan takımlarından biriyiz. Hücumda biraz daha dikkatli olmalıyız. Sonuçta her maçı kazanacağız diye bir şey yok ama sahamızdaki maçlarıda kazanmalıyız. Bu gibi mağlubiyetler sezon içerisinde her takımın başına gelir. Önemli olan hatalardan ders çıkarıp sonraki maçlarda aynı hataları yapmamak. Eminim ki oyuncularda bunun farkındadır ve bunu telafi etmek için Başakşehir maçına hazırlanacaklardır. Hataysporu iyi futbolunu övdüğümüz gibi kötü oynadığında da eleştirmek lazım. Son oynanan deplasman maçlarında takımda öz güvenin düşük olduğu açık.Bu durumun bir çok sebebi var. Bunların başında kadronun çok dar olması ve takımın yükünü belli başlı oyuncuların çekmesinden kaynaklanıyor diyebiliriz. Volkan hocanın hamle oyuncusu fazla yok. Böyle olunca aynı oyunculara yük bindiğinde takım çok yıpranıyor. Devre arasına kadar en hasarla bu dönemi geçip takviyeler yapılırsa 2. Devre daha rahat maçlar izleriz. Başakşehir oyunun kontrolünü elinde tutup hızlı hücumlarla ve duran toplarda etkili olmak isteyeceklerdir. Gelişi güzel atak yapmayacaktır,en azından yenilmek istemeyecektir.Bu yüzden hücum oyuncularımız boş alanlar bulmakta zorlanabilir. Ben bu maçta oyuncularımızın geçen maçı telafi etmek için bir reaksiyon göstereceğine inanıyorum. Taraftarımızın da desteğiyle bu maça çok hırslı çıkacaklarını ve kazanacaklarını düşünüyorum. Golü ne kadar erken bulursak maçın ilerleyen dakikalarında o kadar rahat oluruz. Saba Lobjanidze bu maçta artık kendine gelmeli. Orta sahada ne olursa olsun Ruben Riberio ile başlamalıyız diye düşünüyorum. Bu oyuncu elimizdeki topa yön veren tek oyuncu. Rakiplerimiz son maçlarda orta sahayı kalabalık tutup, baskı altında tutarak bizi hataya zorladılar. Bu maçta bu baskı daha fazla olacaktır.
A.Hatayspor Beşiktaş maçının ikinci yarısında olduğu gibi mücadele anlamında geri adım atmazsa ve rakibin boş bıraktığı alanları değerlendirirse bu maçtan 3 puanla ayrılacaktır. Oyunun kontrolünü eline alıp Lobjanidze ve El Kaabi gibi oyuncularımız dikkatli olursa bu zor maç istediğimiz gibi geçer.Ligde üst sıralarda kalmak isteyen ve çok formda olan Başakşehir 3 puan için elinden geleni yapacaktır. Gerek oyun ve gerekse kalite anlamında farklı 2 takımın mücadelesi olacak.
Haftalar ilerledikçe maçların zorluk derecesi artıyor. Bu anlamda zor maç olacağı kesin. Takımımız orta sahada iyi organize olup, rakibe boş alan bırakmazsa ve bulduğumuz fırsatları değerlendirirse 3 puanı alır. Pazartesi günü,temposu yüksek, mücadele seviyesi üst düzeyde ,zevkli, çekişmeli. keyifli ve takımımızın galibiyetiyle sonuçlanacak bir müsabaka bekliyorum.

Skor tahminim A.Hatayspor 2 – Başakşehir 1

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu