MAÇ ÖNÜ A.HATAYSPOR-ALANYASPOR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Süperligin 9.haftasında A.Hatayspor Pazar günü Alanyaspr’u ağırlıyacak.Maç saat 17.00’da başlayacak.
A.Hatayspor 7 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 mağlubiyetle topladığı 4 puanla 18. sırada
bulunuyor.Takımımız 4 gol atarken kalesinde 11 gol gördü.
A.Hatayspor geçen hafta uzun süre 10 kişi oynadığı Sivasspor maçını kazanarak hem ilk galibiyetini almış oldu hem de hem de öz güveni yerine gelmiş oldu.Pazar günü Süper ligde oynadığı sezonlarda iyi işler çıkaran Alanyaspor ile oynayacağız. Ancak Rakip takım önceki yıllara nazaran bu yıl bu yıl istedikleri gibi başlamadılar. Bunda kendilerine başarıyı getiren önemli oyuncuları kaybetmelerinin etkisi büyük.
Bu Maç yine kolay olmayacak. Zira Alanyaspor ligin tehlikeli takımlarından.90 dakika mücadeleyi bırakmayan, topla oynamayı seven sürekli hücumu düşünen bir takım. Gelişi güzel oynamak yerine, savunmadan pas yaparak çıkıyorlar. Top rakipteyken boş alan vermemeye çalışan bir takım. Teknik direktör Farioli ne olursa olsun oyun anlayışından taviz vermeyen bir hoca. Bu anlayışıyla teknik – taktik olarak yeni bir soluk getiren biri. Özellikle ortasaha ve hücum oyuncuları sürekli baskı yapıyorlar. Rakibin eksik yanlan ise savunmayı sık sık ileriye çıkardıklarından geride açık verebiliyorlar. Geriden pasla ileriye çıktıklarından ön alanda yapılan baskı zaman zaman hata yapıyorlar. Ön alanda baskıyı iyi yaparsak kaptığımız toplarla bolca pozisyona girebiliriz.
A.Hatayspor ise kötü başladığı sezonda Volkan hocanın gelmesiyle yeni bir sayfayı 3 puanla açtı. Sivasspor maçında belki oyun anlamında mükemmel oynamadık ama sahada gösterdiğimiz istekli oyun bizlere umut verdi. Özellikle uzun süre eksik oynamasına rağmen alınan galibiyet takımı daha da bir araya getirdi. Volkan hocanın yeni düzeninde kadro seçiminde köklü değişiklikler yaptığını ve bunun karşılığını da aldığını söyleyebiliriz. Özellikle Bertuğ ve Kerim tercihleri çok yerindeydi. Şimdi Sivasspor galibiyetini taçlandırmak ve seri yakalamak için Alanyaspor maçını kazanmak gerekir. Alacağımız 3 puan bizim önümüzü daha net görmemizi sağlayacaktır..
Her maç hikayesi farklı olur. Bu maçın hikayeside bizim için farklı olacaktır. Ligin ilk bölümünde alınan kötü sonuçları geride bırakma şansı. Bunun içinde pazar günü ortam müsait. Volkan hoca ve fubolcular bu maça farklı havada
hazırlanacakları kesin. Öncelikle 3 puan, 1-0 olsun bizim olsun derim ben. Sonuçta rakibimiz ligin tehlikeli takımlarından. Zaten takım golü erken bulursa maç bizim için dahada kolaylaşır.. Genelde Hatayspor – Alanyaspor maçları bol gollü geçiyor. Bu maçın nasıl sonuçlanacağı ayrıca merak konusu.
Takımımızda bu maç öncesi Ruben Riberio cezalı. Kevin Soni dışında sakat oyuncumuz yok.
Alanyaspor 8 maçta 2 galibiyet,3 beraberlik, ve 3 mağlubiyetle topladığı 9 puanla 11.sırada bulunuyor. 40 gol atıp 23 gol yediler.Dış sahada 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı.Bu maçlarda 11 gol atıp 16 gol yediler
A.Hatayspor sabırlı ve disiplinli oynayıp, iyi bir şekilde uyguladığı hızlı hücumları değerlendirirse bu maçtan 3 puanla ayrılacaktır. Bizim için maçın anahtarı eksik kalmamak ve golü en erken bir şekilde bulmak.Özellikle golü erken bulursak ileri maç bizim istediğimiz tempoda oynanır. 2 takımda göze hoş gelen pozitif futbol oynuyor.Açıkçası çok zevkli ve gollü bir maç bizi bekliyor.
Skor tahminim A.Hatayspor 3 – Alanyaspor 1

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu