Kozkalesi için Mimari Belgeleme ve Yüzey Araştırma Projesi protokolü imzalandı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur,  Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çincin, Hatay Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdulkadir Teksöz ve Bilkent Üniversitesi Mimarlık Bölümü Hocası Dr. Ayşe Henry arasında Helenistik dönem eserlerinden Altınözü Kozkalesi için Mimari Belgeleme ve Yüzey Araştırması Projesi protokolünü imzalandı.

Yapılacak çalışmalarla beraber Altınözü ilçesinin önemli figürlerinden biri olan tarihi Kozkalesi kültürel miras olarak anılacak.

TURİZME KAZANDIRILMASI HEDEFLENİYOR

Altınözü (Kuseyr) Antakya yolunda hakim bir tepe üzerinde güvenliği sağlamak üzere Antakya Prensliği döneminde yapıldığı sanılan Kursat (Koz) Kalesi tarih kokan dokusu ile bölgenin turizm potansiyeli en yüksek yerlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Kalenin içerisinde cirit meydanı, geniş bir hamam, çok sayıda su deposu, cephanelik, askeri koğuş, ok atma bölmeleri ve gözetleme yerleri bulunuyor. Kozkalesi Mimari Belgeleme ve Yüzey Araştırması Projesi ile birlikte, Kozkalesi’nin koruma altına alınarak turizme kazandırılması bekleniyor.

 

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu