KÖMBE BAYRAM ÖNCESİ NEREDEYSE HER EVDE YAPILIYOR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Özel kalıplarla üretilen eşsiz Hatay lezzeti kömbe, özellikle Ramazan bayramı öncesi neredeyse her evde yapılıyor.
Ev kadınlarının bayram öncesi tatlı telaşı kömbe hazırlıkları Hatay’da şimdiden başladı.
Gastronomi kenti Hatay’ın eşsiz lezzetlerinden olan kömbeler, meşakkatli yolculuğun ardından çayların yanında yerlerini alıyor.
Özellikle bayramlarda neredeyse her evde yapılan kömbeler, Hatay’ın künefeden sonra vazgeçilmez tatlı lezzetleri arasında yer alıyor.
Kömbe lezzetinin tarifini veren Hatay’ın hamarat ev kadınları ise, kömbelerin sadece Hatay’a özgü olduğunu ve Ramazan bayramı öncesi her evde yapıldığını söylediler.
Bayram hazırlığı telaşının en güzel tarafının kömbe yapımı olduğuna dikkat çeken ev kadınları, “Tamamen Hatay’a özgüdür. İçerisinde yağ, şeker, un ve baharatıyla ünlüdür. Özellikle bayramlarda yapılır. Bayramlarda ikram edilir her evde ve bu kalıplar şarttır. Bu kalıpların dışında olmuyor. İçerisinde yağı şekeri baharatı unu ve su. Öncelikle suyunu kaynatıyoruz, yağını güzelce ısıtıyoruz, bunun içerisinde şekeri güzelce eritiyoruz, o çok önemli. Sonrasında diğer malzemeleri katıyoruz, baharatını, kabartma tozunu, vanilyasını ve ununu ekliyoruz. Pişirmesi süresi 20-25 dakika kadar sürmektedir” dediler.
Hatay mutfağı birbirinden nefis tatlarla dolu. Bir çeşit kurabiye olan kömbe tarifi de bu güzel şehrimizin eşsiz lezzetlerinden sadece biri. Enfes baharatlarla tadını katlayan bu muhteşem kurabiye çay saatlerinizin vazgeçilmezlerinden biri olacak.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu