Kırklareli’nde Atlı Dayanıklılık Yarışmaları düzenlendi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından organize edilen FEI Uluslararası Atlı Dayanıklılık Yarışmaları 06-08 Mayıs 2022 tarihlerinde Cowboy Ranch ev sahipliğinde İğneada Kırklareli’nde düzenlendi.

Dünyada örnekleri çok az bulunan, doğal yaşamın devam ettiği, yaban hayatın canlı olduğu birçok ekosistemler bütünü olan Longoz ormanları bünyesinde ilk kez Karadeniz kıyısında koşulan ve rekor katılımın gerçekleştiği organizasyonda 70 yarışmacı start aldı.

Atlar ve biniciler, 2 ve 4 arası etapdan oluşan 40 ile 120 kmlik parkurlarda doğa ve hava koşullarına karşı mücadele etti. Atların her etap sonunda veteriner kontrolünden geçtiği yarışmalarda atlar ve biniciler kalifiye olmak için koştular.

Yarışmanın birinci gününde, CEI1* 100 km Haluk Yüksel, Çelikyele adlı atıyla, CEI120 km’yi, Özge Savaş, Çilmaya adlı atıyla ilk sırada tamamladı.

Türkiye Binicilik Federasyonu’nun organize ettiği Cowboy Ranch ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Atlı Dayanıklılık Yarışmaları, Ekim ayında düzenlenecek Atlı Dayanıklılık Balkan Şampiyonası’nın provası niteliğinde olup başarılı bir şekilde tamamlandı.

 

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu