Kadın Kooperatifleri İstişare Toplantısında Buluştu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay’ın ilçelerinde faaliyet gösteren ve yaptıkları başarılı çalışmalar ile takdir toplayan Kadın Kooperatiflerinin başkanları istişare toplantısında bir araya geldi. Antakya Kadın Girişimci Üretim ve İşletme Kooperatifinde ikincisi gerçekleşen toplantıya Ak Parti Hatay Milletvekili  Sabahat Özgürsoy Çelik, Antakya Belediye Başkanı  İzzettin Yılmaz, Ak Parti Antakya İlçe Başkanı  Emrullah Gülen, Hatay İl Ticaret Müdürü  Halit İmrek ve ilçelerde faaliyet gösteren Kadın Kooperatiflerinin başkanları katıldı.

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz toplantıda yaptığı konuşmasında :” Her daim üreten, emek veren, hayata değer katan tüm kadınların yanında olma görev ve bilinci ile yerel yönetimler olarak kadına ve kadın girişimlerine desteğimiz her zaman devam edecektir. Ekonomimizin ancak üreterek güçlenebileceğinin bilinciyle kooperatiflerin üretim dünyamıza daha çok katkı sağlayabileceğini düşünüyorum.  Kadını üretime yöneltmek ve aile ekonomisine katkı sağlaması fikriyle devletimiz de kadın kooperatiflerine desteklemelerde bulunmaktadır. Biz de Antakya Belediyesi olarak ilk günden itibaren kadın girişimci üretim kooperatifi ve başkanlarıyla iş birliğini sürdürüyoruz. Buradan Hatay kadın kooperatifleri ürün satış marketi için kooperatiflere yer tahsis edeceğimizin müjdesini vermek istiyorum.Antakya Belediyesi her zaman üreten ve istihdama katkı sağlayan kadınların yanında olacaktır.” dedi.

 

Antakya Kadın Girişimci Üretim ve İşletme Kooperatifi  Başkanı Bedriye Karagündüz yaptığı açıklamasında:”Antakya Kadın Girişimci Üretim ve İşletme Kooperatifimizde Ak Parti Hatay Milletvekili  Sabahat Özgürsoy Çelik, Antakya Belediye Başkanı  İzzettin Yılmaz, Ak Parti Antakya İlçe Başkanı  Emrullah Gülen, Hatay İl Ticaret Müdürü  Halit İmrek ve Hatay Kadın Kooperatif Başkanları ile bir araya gelerek istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdik. Toplantıda, hem sağlıklı beslenmek, “hem kadın üreticiyi desteklemek mümkün. Mevcut sistemi güçlendirmek, alternatif ekonomiler oluşturmak” adına görüşmeler sağlandı. Bu konuyla ilgili Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz beyefendi, Hatay yöresel ürünlerinin satışında doğrudan üreticiyle tüketiciyi buluşturacak ve bir ilk olacak ” Hatay kadın kooperatifleri ürün satış marketi”  için hazırlıklara başladıkları bilgisini bizler ile paylaşmıştır. Antakya Belediye Başkanımız  İzzettin Yılmaz’a her zaman esnafın yanında olduğu içim ayrıca kadınlara tüm projelerinde destek verdiği için teşekkürlerimizi sunuyoruz.”dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu