KAÇEP’ten Anneler Günü Ziyareti: 66 Yıllık Emek Takdir Topladı

Facebook
Twitter
WhatsApp

Milliyetçi Hareket Partisi Hatay İl Kadın, Aile, Çocuk ve Engelli Politikaları (KAÇEP) Başkanı Dilek Demirdöven, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda yaklaşan Anneler Günü öncesinde anlamlı bir ziyaret programına imza attı.

Başkan Demirdöven ve beraberindeki KAÇEP heyeti, Hatay’ın Altınözü ilçesine bağlı Altınkaya Mahallesi’nde yaşayan ve 66 yıldır buğday sapı örme sanatıyla uğraşan Fatma Özalp’i evinde ziyaret etti. Ziyarete, Altınözü İlçe KAÇEP Başkanı Fatma Türk ve yöneticiler de eşlik etti.
Gerçekleştirilen ziyarette, geleneksel el sanatlarını yaşatmaya devam eden Fatma Özalp’in yıllara dayanan emeği ve sabrı takdirle karşılandı.Başkan Demirdöven, Anneler Günü öncesinde böylesine kıymetli bir değeri ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, El sanatçısı Fatma hanıma Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin selamlarının ilettiklerini söyledi.Demirdöven,el emeği göz nuru çalışmaların kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyarette, Fatma Özalp’in yıllardır sürdürdüğü bu özel sanat hakkında bilgi alındı. KAÇEP Başkanı Demirdöven’in kısa sürede öğrendiklerini uygulamaya geçirmesi ise renkli anlara sahne oldu. Özalp, Demirdöven’in kısa sürede ortaya koyduğu çalışmayı beğenerek tam not verdi.
Başkan Demirdöven, Anneler Günü dolayısıyla Hatay genelinde benzer ziyaretlerin süreceğini belirterek; şehit anneleri, depremzede aileler ve yöresel sanatı yaşatmaya çalışan kadınlarla bir araya gelmeye devam edeceklerini ifade etti. Demirdöven, “Toplumun temel taşı olan annelerimizin her zaman yanındayız” dedi.

İlgili Haberler

Puan Durumu