HESOB YÖNETİMİ SORUNLARI VE ÇÖZÜMLERİ GÖRÜŞTÜ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Nisan ayı yönetim kurulu toplantısı Aziz Fatih Yılmaz başkanlığında HESOB toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Hatay Ticaret İl Müdürü Halit İmrek’in de hazır bulunduğu toplantıda 6 Şubat deprem felaketinden bugüne kadarki süreç başta olmak üzere geçtiğimiz ay gerçekleşen faaliyetlerin de ele alındığı toplantıda esnaf ve sanatkarın talepleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Hatay’ın yeniden ayağa kalkması için esnafın öncelikli olarak ayağa kalkması gerektiğini kaydeden Başkan Yılmaz, 6 Şubat’ın milat olarak değerlendirildiğini, o günden bu güne kadar yapılan çalışmalar ağırlıklı olmak üzere Nisan ayı boyunca yapılan çalışmaları değerlendirdiklerini kaydetti. Başkan Yılmaz ticari hayatı canlandırmak, esnafın kalıcı işyerlerinde kepenklerini yeniden açabilmesini sağlamak adına çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

HATAY EKONOMİSİNİ CANLANDIRACAĞIZ

Toplantıyla ilgili açıklamalarda bulunan HESOB Başkanı Yılmaz; “Yönetimimiz ile yıl içinde çeşitli vesilelerle bir araya gelme, sorunlarımızı müzakere etme fırsatı buluyoruz. Ama elbette en geniş kapsamlı toplantıları yönetim kurulu çatısı altında gerçekleştiriyoruz. Bugün burada, kendi içimizde bir fikir alışverişi yaparak, esnaf ve sanatkarımızın, esnaf odalarımızın sorunlarını nasıl ve ne şekilde çözülebileceği noktasında genel bir değerlendirmede bulunduk. Aynı zamanda son dönemdeki faaliyetlerimiz hakkında genel bir değerlendirme yaptık” dedi.

HELAL KAZANÇ PEŞİNDE KOŞAN ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ

Birlik Başkanı Aziz Fatih Yılmaz, Yönetim Kurulu toplantılarını çok faydalı olduğunu belirterek,”Biz esnaf ve sanatkarın kalkınmasını, büyümesini ve her alanda refahının yükselmesini esas mesele kabul ederek hep beraber bu makamlara geldik.  Her adımımızı, taşıdığımız sorumluluğun bilincinde olarak atıyor, bu doğrultuda projeler geliştiriyoruz. Esnaf ve sanatkarımızla, esnaf odalarımızla iletişimimizi güçlü tutarak, onların sorunlarını dinliyoruz, aynı hedefe yürüdüğümüz bilinciyle, sizlerin önerilerini samimiyetle değerlendiriyoruz. Sizden gelen önerilerle birlikte, çözüm raporlarımızı yetkili mercilere sunuyor ve bu taleplerimizin takipçisi oluyoruz. Alın teri ile akıl terini birleştirerek, helal kazancın peşinden koşan esnaf ve sanatkarımızı hizmetinde olmak, onlar için çalışıyor olmaktan gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

ESNAFIMIZI EL BİRLİĞİYLE AYAĞA KALDIRACAĞIZ

Başkan Yılmaz; “İlimizin depremin yıkımının ardından yeniden ayağı kalkması için ekonominin canlanması gerekiyor. Bunun da ticari hayatın bir an evvel canlanması ile ancak mümkün olacağı düşüncesiyle valiliğimiz koordinatörlüğünde ilimiz genelinde konteyner, prefabrik çarşılar ve konteyner kent alanına geçici çarşılar faaliyete geçirildi. Bu aşamada büyük bir gayret göstererek esnaflarımızı hak sahibi yaptık ancak deprem öncesi ticareti bulamadıklarını, birçok esnafın işyerini bıraktığını, ticari faaliyetin olması için en kısa sürede yerleşik düzene geçilmesi büyük önem arz ettiğini görüyoruz. Bunun için de valiliğimiz öncülüğünde devletimiz kalıcı işyerleri için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor. İnşallah kısa sürede esnafımıza müjdeli haberler vermeye devam edeceğiz.

Biz her daim esnafımızın yanında ve emrindeyiz” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Yılmaz tüm oda başkanlarına katılımları için teşekkür etti. Program sonunda hatıra fotoğrafı da çekildi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu