ÇALIŞKAN: HALKI KANDIRMAK İÇİN FİLİSTİN’İ KULLANMAYIN!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada İsrail’e giden gemilerin daha önce durdurulması gerektiğini savundu. Çalışkan, İsrail’e giden gemilerin daha önce engellenmemesini ve seçim sonrası getirilen yasaklamanın geç atılmış bir adım olduğunu belirtti.

İSRAİL’E GİDEN GEMİLER DAHA ÖNCE DURDURULMALIYDI

Çalışkan, “Biz burada aylar öncesinde savaşın ta ilk başladığı günlerde ‘Şu İsrail’e giden gemileri durdurun’ dedik, ‘Gemi gitmiyor’ dediniz. Bir süre sonra gemi ortaya çıkınca ‘Gidiyor ama Filistin’e destek için gidiyor’ dediniz. Bir süre sonra dediniz ki: ‘Gidiyor ama özel sektör gidiyor. Devlet nasıl müdahale etsin?’ Seçim sonuçları ortaya çıktıktan sonra da yasaklama getirdiniz.” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

TEPKİLERİ DİNDİRMEK İÇİN DEĞİL FİLİSTİN İÇİN ADIM ATILMALI

“Keşke bu yasaklamayı, keşke bu kısıtlamayı çok daha önce yapmış olsaydınız.” diyen Çalışkan, hükümetin seçim sonrası attığı adımı “halka şirin görünme” çabası olarak nitelendirdi. Çalışkan, Türkiye’nin Gazze konusunda daha aktif rol alması gerektiğini vurgulayarak, “Bu konu asla iç politika malzemesi yapılacak bir konu değildir.” dedi.

FİLİSTİN İÇ POLİTİKA ARACI OLARAK KULLANILMAMALI

Çalışkan, “Burada herkes ama herkes Filistin halkının yanındadır. Siz, olayları kışkırtarak insanları kamplaştırmaya, bölmeye alıştığınızdan istiyorsunuz ki burada birileri Filistin halkına hakaret etsin, seviniyorsunuz bu durumda.” sözleriyle hükümeti eleştirmeye devam etti.

MECLİS’İN TAMAMI FİLİSTİN HALKININ YANINDA

Meclis’in sağından soluna tüm kesimlerin Filistin halkının yanında olduğunu ifade eden Çalışkan, “Onun için burada atacağınız her türlü adım desteklenir. Dolayısıyla İsrail’in bu soykırımına sessiz kalmayalım.” çağrısında bulundu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu