HAZEK’te Kadınlar Günü coşkusu yaşandı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Altınözü Kaymakamlığı, Altınözü Belediyesi, HAZEK Kadın Kooperatifi ve Hayata Destek Derneği tarafından Altınözü Belediyesi Kültür Evinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği düzenlendi
Altınözü Belediyesi Kültür Evinde, Altınözü’nde kadınlara yönelik hizmetleri anlatmak adına başta kamu kuruluşları tarafından olmak üzere stantlar açıldı ve kurulan stantlarda etkinliğe katılım gösterenlere bilgilendirmeler yapıldı.
TOPLUMUMUZU ŞEKİLLENDİREN KADINLARDIR
Kadınların toplumun temel taşı olduğunun altını çizerek konuşmasına başlayan Altınözü Kaymakamı Cem Gümrükçü, “ Kadınlar toplum hayatında, sosyal hayatta ve iş hayatında gerekse ev hayatında, aile hayatında çok önemli roller üstleniyorlar. Ve bu rolleri büyük bir başarıyla yerine getiriyorlar. Toplumumuzu şekillendiren kadınlardır. Onlar toplumumuzun ileri gitmesinde çok önemli bir yerdeler. Kadınlarımızın ve kızlarımızın eğitim alması için, ekonomik anlamda güçlenmesi için her zaman devlet olarak yanlarındayız. Bu duygularla her birinizin Kadınlar Gününüzü kutluyorum” diye konuştu.
BİR GÜNE SIĞDIRMAK HAKSIZLIK OLUR
Etkinlikte konuşma yapan Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, “Kıymetli hanımlar öncelikle bu güzel gününüzü tebrik ederim. Ve bu güzel günde her birinizi en kalbi duygularla, sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum. Biliyorsunuz cennet annelerin ayakları altındadır. Annelerin vefaları, kıymeti ve önemi 365 gün ölçülmez, tartılmaz, tartışılmaz. Ama bunun sadece yazılı olmaması, yaşamak ve yaşatmak lazım. Çünkü bir güne sığdırmak haksızlık olur. Hayatın her evresinde kadının yeri bambaşka öneme sahiptir. Evde iyi bir anne, işte iyi bir iş kadını, dışarda iyi bir arkadaş, dost ve bunların her birinin ayrı ayrı rolü ve önemi var. Sevgiyi, fedakârlığı, şefkati, merhameti sizlerde görüyoruz. Tekrar başta şehitlerimizin, gazilerimizin anneleri, eşleri, çocukları olmak üzere tüm hanım efendilerin bu güzel gününü tüm kalbi duygularımla kutluyorum” diyerek cümlelerini noktaladı.
YAPTIĞIMIZ BİRÇOK ÇALIŞMANIN TEMELİNDE KADIN VAR
8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Hayata Destek Derneği İl Temsilcisi Taylan Cengiz, “Bu etkinlikte bulunuyor ve katkı sağlıyor olmaktan gurur duyuyoruz. Malumunuz sivil toplum biraz da tek başına yapamadığımızı hep birlikte yapabildiğimiz toplumsal bir buluşma alanı. İşte bizde hayata destek derneği olarak kadınların sosyoekonomik ve toplumsal hayata aktif katılımını desteklemeye kendimize birinci görev edindik. Bizde bu önemli günde yaptığımız birçok çalışmanın temeline kadını koyan bir STK olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü çok önemli bir simge kabul ediyoruz” dedi. Gerçekleşen etkinlikte kadınlar tarafından kurulan stantlar ziyaretçiler tarafından tek tek ziyaret edildi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu