HATODER Yönetimi 5. Uluslararası Kan Film Festivalinde

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Kısa adı HATODER olan  Hatay Talasemi Ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları  Derneği yönetim kurulu üyeleri Kan Hastalıkları Vakfı ve Türk Kızılay işbirliği ile Adana’da düzenlenen 5. Uluslararası Kan Film Festivaline katıldılar. Her yıl geleneksel olarak Mayıs ayı  Talasemi haftasında gerçekleşen Kan Film Festivalinde kan hastalıklarından olan Lösemi, Talasemi (Akdeniz Anemisi) ve Orak Hücre Anemi Hastalıklarını önlemeye yönelik ve mevcut hastaların da sosyal alanda yaşamış oldukları sorunlara farklı bir bakış açısı getirmek ve toplum bilincini arttırmanın yanı sıra kan hastalarının sorunlarını çözmeye yönelik sanatsal faaliyetlerle farkındalık kazandırılmasını hedefleniyor.

Hatay Talasemi Ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları  Derneği Başkanı Hasan Yetkin konu ile ilgili yaptığı açıklamasında:”Kan Hastalıkları Vakfı ve Türk Kızılay işbirliği ile 10-12 Mayıs Tarihleri arasında Adana’da düzenlenen 5. Uluslararası Kan Film Festivaline ilimizi temsilen katılım sağladık.  Talasemi ve Orak hücre anemi hastalığı ile beraber diğer Hemoglobinopati hastalıkları açısından güzel bir farkındalık etkinliği oldu. Bu güzel etkinliği düzenleyen Kan Hastalıkları Vakfı Genel Başkanı  Ali Kılıç’a, Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı  Ramazan Saygılı’ya, Türk Kızılay Yöneticileri ve Gönüllülerine, Jüri Başkanı ünlü tiyatro sanatçısı  Demir Karahan’a, Değerli Jüri Üyelerine, Birbirinden güzel filmler düzenleyen yarışmacılara ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.

Bir kez daha Kanın Talasemi ve Orak hücre anemi hastaları için hayati bir önem taşıdığını vurgulamak istiyorum. Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır, Tüm vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyor, yapacakları bağışlar için şimdiden teşekkür ediyoruz.”dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu