Hatayspor kulübü şirketleşme kararı aldı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Atakaş Hatayspor olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Toplantıda üyelerin oy birliğiyle kulübün şirketleştirilmesine karar verildi

Hatay Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (HATMEK) Salonu’nda düzenlenen kongreyi, divan başkanı Murat Hayzaran yönetti.
Burada konuşma yapan Hatayspor Kulübü Başkanı Nihat Tazearslan, yeni sezon kamp çalışmalarına yoğun şekilde devam ettiklerini söyledi.
Palandöken Dağı eteklerinde bulunan Yüksek İrtifa Kamp Eğitim Merkezi’ndeki kampa, alt yapıdan 5 sporcunun katıldığını aktaran Tazearslan, “Hepinizin bildiği gibi 54 yıllık maziye sahip kulübümüz, geçen sene ilk kez Süper Lig’de mücadele etmiş ve ortaya koyduğu performansla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmıştır. Bu başarıdaki en büyük pay hiç şüphesiz Onursal Başkanımız Doç. Dr. sayın Lütfü Savaş’a aittir. Sizlerin huzurunda sayın başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. Yaklaşık 5 yıl önce yeni bir yapılanmaya giren kulübümüz, her sezon bir önceki başarısını perçinlemiş ve sonunda ait olduğu Süper Lig’de yer almıştır. Süper Lig’deki ilk sezonumuzda kazandığımız başarı asla ve asla tesadüf değildir. Bu başarı ayakları yere sağlam basan, ne istediğini bilen bir yapılanmanın sonucudur. Bu başarı, kişisel hırslardan ziyade bir şehrin mutluluğunu öne almanın yansımasıdır. Hatayspor’umuz, kurumsal yapılanmasıyla, tesisleşme hamleleriyle, yarım asrı aşkın, tertemiz mazisiyle ve vefakâr taraftarıyla artık geleceğe daha da umutlu bakmaktadır.
Malum olduğu üzere pandemi sebebiyle maçlarımızı uzun bir süre taraftarımızdan yoksun oynadık. Ancak alınan yeni kararlar gereği yüzde elli kapasiteyle de olsa maçlarımızı yeni stadımızda bordo-beyazlı taraftarımızın önünde oynayacağız. Şimdiden bunun heyecanını yaşıyor, 2021-2022 sezonunun ilk maçı olan Kasımpaşa maçında taraftarımızla buluşmak için sabırsızlanıyoruz. Antakya Atatürk Stadyumu’nda kazandığımız şampiyonluk ve kupaların daha iyisini yeni evimizde başarmayı arzuluyoruz. Yeni sezondaki önceliğimiz yine fair-play ruhuyla oynamak ve mükemmel Hatayspor’u taraftarımıza izletmektir. Çocukların, gençlerin, futbolcu adaylarının büyük ailemizin bir parçası olmak isteyeceği Hatayspor’u yaratmak en büyük gayemizdir. Transfer politikamız ve yapılanmamız bu doğrultuda çok sağlıklı bir şekilde yönetilmektedir” şeklinde konuştu.
Hatayspor Yönetim Kurulu Hatayspor’un mevcut Dernek statüsünden çıkarılarak A.Ş olmasına olanak sağlayan madde kongre üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.


Tek listeyle girilen seçimde Nihat Tazeaslan yeniden başkanlığa seçilirken, yönetim kuruluna Aydın Toksöz, Doğan Samsum, Ender Yardımcı, İhsan Ar, Mehmet Bozkurt, Mehmet Savaş, Mustafa Baştuğ, Mustafa Özat, Nevzat İnan, Osman Oğuzhan Çolak, Rahmi Vardı ve Selçuk Akıllı seçildi.
Denetleme kuruluna ise Mithat Baklacı, Hasan Eray Özdemir ve Boray Yoğurtçu seçildi. Toplantıda kulübün mali raporları, bütçesi ve yönetim ile denetleme kurulu oy çoğunluğu ile ibra edildi.

Talip Köleoğlu

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu