Hatayspor Avrupa defterini kapattı 1-1

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

Bordo-Beyazlılar ilk yarısını 1-0 yenik kapattığı mücadelenin ikinci yarısında Benzia’nın attığı harika golle 1 puanı kurtardı. İki takımında galibiyet adına önemli fırsatlar yakaladığı maçta puanlar paylaşıldı. Rakibini yenemeyen Hatayspor’un galibiyet özlemi 3 maça çıkarken Avrupa kupalarına katılma ihtimali de mucizelere kaldı

Atakaş Hatayspor Süper Lig 33’üncü hafta maçında Demir Grup Sivasspor’u konuk etti. Bordo beyazlı ekibin teknik patronu Ömer Erdoğan, Sadık Baş ve Simone Falette’ye ilk 11’de şans verirken, Burak Öküz ve Saba Lobjanidze haftalar sonra yedek soyundu. Hatayspor maça, Munir Mohamedi, Kamil Ahmet Çörekçi, Simone Falette, Isaac Sackey, Samuel Adekugbe, Onur Ergün, Mehdi Boudjemaa, Yassiene Benzia, Sadık Baş, Ayoub El Kaabi ve Mame Diouf 11’yle başladı.
Hatayspor maçın ilk bölümünde uzun toplarla rakip yarı alanda etkili olmaya çalıştı. Bordo-Beyazlılar isabet oranı düşük ortaların sıklıkla yapıldığı ilk çeyrek saatlik zaman diliminde önemli bir pozisyon yakalayamadı.
Maçın 19’uncu dakikasında Hatayspor etkili geldi. Sağ kanatta Benzia ile paslaşan Onur ceza sahası sağ yan çizgisi üzerinden topu Diouf’a çıkardı. Diouf’un gelişine vurduğu top kale alanı önünde savunmadan döndü.
SİVASSPOR İLK ATAĞINDA PENALTI KAZANDI, ÖNE GEÇTİ
Sivasspor maçın 27’inci dakikasında Ziya Erdal’ın attığı penaltı golüyle 1-0 öne geçti. Sağ kanattan gelişen atakta Erdoğan’ın yaptığı ortada top Samuel Adekugbe’nin eline çarptı. Maçın hakemi ilk önce serbest vuruş verdi. Daha sonra Adekugbe’nin ceza sahası içinde topa elle müdahale ettiği uyarısı geldi. Kazanılan penaltıda topa düzgün vuran Ziya takımını 1-0 öne geçirdi ve bu sezonki ilk golünü atmış oldu.
BENZİA, ALİ ŞAŞAL’I GEÇEMEDİ
35’inci dakika Hatayspor beraberliğe çok yaklaştı. Mehdi’nin pasında topla buluşan Ayoub El Kaabi Diouf’u gördü. Diouf şık arasında sol çaprazda kaleciyle karşı kalan Benzia’nın şutunda kaleci Ali Şaşal gole izin vermedi.
Maçın 41’inci dakikasında Gradel’i faulle durduran Sackey sarı kart gördü. Maçın ilk yarısı konuk ekibin 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı.
İlk yarının son saniyelerinde sakatlanan Kamil Ahmet oyuna devam edemedi. Hatayspor’da Ömer Hoca ikinci yarının başında Saba ve Fatih’i oyuna aldı. Sakatlanan Kamil’le birlikte Falette oyundan çıktı.
Sivasspor ikinci yarıya baskılı başladı. Kaleci Munir üst üste Yatabare ve Erdoğan’la kaleyi yoklayan Sivas’a ikinci gol şansı vermedi.
BENZİA SEZONUN EN ŞIK GOLLERİNDEN BİRİNİ ATTI
61’inci dakikada skora denge geldi. Benzia uzun zaman akıllarda kalacak enfes bir gol attı. Sağ kanatta topla buluşan Sadık Baş topu ceza sahasına ortaladı. Yassiene Benzia topun gelişine harika vurdu ve meşin yuvarlığı 90’a gönderdi. Benzia attığı bu klas golle Bordo-Beyazlı forma altındaki gol sayısını 2’ye çıkarmış oldu.
Hatayspor 71’de Benzia ile gole çok yaklaştı. Ayoub’un pasında sağ çaprazda topla buluşan Benzia dar açıdan vurdu kaleci Ali Şaşal açıyı iyi kapattı ve gole izin vermedi.
74’te konuk ekipte Fajr uzak mesafeden çok sert vurdu. Kaleci Munir enfes bir kurtarış yaptı. İkinci pozisyonda yapılan ortada yine Munir topu tokatlayarak tehlikeyi uzaklaştırdı.
77’de Benzia yerini Dylan Saint Louis’e bıraktı.
86’da Ayoub ve Onur oyundan çıktı. Selimcan ve Bertuğ oyuna dahil oldu.
89’da Yatabare sol çaprazdan ceza sahasına girer girmez harika bir şut çıkardı. Kaleci Munir’i geçen top üst direğe çarparak oyun alanına geri döndü.
Maçın sonuna ilave edilen 5 dakikalık sürede başka gol olamadı ve iki takımda sahadan 1 puanla ayrıldı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu