Hatayspor, Akdeniz derbisine hazır!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Atakaş Hatayspor bu akşam saat 20.30’da ligin güçlü ekiplerinden Adana Demirspor’u ağırlayacak. Hatayspor, taraftarlarının da desteğiyle rakibini devirmek ve Avrupa Kupaları’na katılma iddiasını diri tutmak istiyor

Milli maçlar nedeniyle liglere verilen ara sona erdi. Hatayspor 15 günlük bir aranın ardından bu akşam yeniden bir Süper Lig maçına çıkacak. Ligin üst sıralarını yakından ilgilendiren maçta, Adana Demirspor’u konuk edecek olan Bordo-Beyazlı ekip, zorlu maç öncesi tüm planlarını galibiyet üzerine kurdu.

Hatayspor haftaya 47 puanla 7’nci sırada giriş yaparken, 48 puanı bulunan Adana Demirspor ise haftaya 6’ncı sırada giriş yaptı

İÇ SAHA VE DEPLASMAN KARNELERİ

Bu sezon iç sahada 14 maça çıkan Bordo-Beyazlılar bu maçlarda 9 galibiyet 2 beraberlik 3 yenilgi aldı. Hatayspor bu maçlarda rakip ağlara kendi kalesinde 17 gol gördü.

Adana Demirspor bu sezon deplasmanda 15 maça çıktı. Mavi-Şimşekler deplasmanda 6 galibiyet 4 beraberlik 5 yenilgi aldı. Adana ekibi bu maçlarda rakip kaleye kendi kalesinde 21 gol görürken rakip filelere ise 23 gol gönderdi.

HATAYSPOR İÇERİDEKİ SON 2 MAÇTA 8 GOL ATTI

Hatayspor ligde oynadığı son 4 maçta da yenilgi yüzü görmedi. Fenerbahçe’ye 2-0 yenildikten sonra, Yeni Malatyaspor’u kendi sahasında 5-2 mağlup eden Hatayspor, Gaziantep deplasmanında 2-2’lik skorla döndü. Daha sonra Karagümrük’ü kendi evinde 3-0’la geçen Hatayspor son maçında ise Beşiktaş deplasmanında 1-1’lik skorla dönmeyi başardı. Hatayspor evinde oynadığı son 2 maçta rakip kaleye 8 gol attı.

A.DEMİRSPOR SON 4 MAÇTA TEK GALİBİYET ALDI

Adana Demirspor ligde oynadığı son 5 lig maçında 2 galibiyet 2 yenilgi ve 1 beraberlik aldı. Geçtiğimiz hafta kendi sahasında Medipol Başakşehir’i 2-1 yenen Mavi-Şimşekler 3 maçlık kazanamama serisini sona erdirmişti. Adana ekibi ligdeki son 4 maçında sadece 1 kez sahadan 3 puanla ayrıldı.

İki takım arasında ligin ilk yarısından oynanan maç Adana Demirspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlanmıştı.

RUBEN, ONUR VE TRAORE YOK

Zorlu maç öncesinde Atakaş Hatayspor’da kart cezası bulunan Ruben Ribeiro ve Onur Ergün ile sakatlığı devam eden Adama Traore forma giyemeyecek. Hatayspor Teknik Direktör Ömer Erdoğan’ın Adana Demirspor maçına Munir Mohamedi, Samuel Adekugbe, Burak Öksüz, Fatih Kuruçuk, Kamil Ahmet Çörekçi, Isaac Sackey, Mehdi Boudjemaa, Yassine Benzia, Saba Lobjanidze, Ayoub El Kaabi ve Mame Diouf 11’yle çıkması bekleniyor.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu