HATAY HAVALİMANI 29 MART’TA ÇİFT YÖNLÜ UÇUŞA AÇILIYOR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, onarım çalışmaları tamamlanan Hatay Havalimanı’nın 29 Mart’ta çift yönlü uçuşa açılacağını söyledi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 6 Şubat depremleri nedeniyle zarar gören ve uçakların boş inişine, dolu kalkışına izin verilen Hatay Havalimanı’ndaki onarım çalışmalarını yerinde inceledi.
Bakan Uraloğlu’na Hatay Valisi Mustafa Masatlı, AK Parti Hatay milletvekilleri Adem Yeşildal, Kemal Karahan, Abdulkadir Özel ve Hüseyin Yayman eşlik etti. Bakan Uraloğlu, pistteki çalışmaların tamamlanıp test aşamasının da sonlandığını belirtti.

Hatay Havalimanı’ndaki mevcut pistin son durumunu paylaşan Bakan Uraloğlu, “Mevcut pistimizde şu anda sadece boş iniş dolu kalkışa müsaade ediliyordu, yaptığımız zemin güçlendirme çalışmalarıyla beraber pisti daha kalıcı hale getirdik, dolu iniş dolu kalkış için de gerekli testleri yapıp şartları sağladık. 29 Mart’tan itibaren Hatay’a hem iniş hem de kalkış biletlerini çift yönden bugün itibarıyla kullanıma açmış olduk. İnşallah 29 Mart günü itibarıyla da Hatay’da çift yönlü olarak yolcu taşımasını başlatmış oluyoruz” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu