Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Samandağ ilçesinde vatandaşlarla kucaklaştı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

.CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki, Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Samandağ Belediye Başkan adayı Süleyman Bedir Abacı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Nihat Matkap ve önceki dönem Milletvekili İsmet Tokdemir’in de katıldığı kahvaltıda Samandağlı vatandaşlarla bir araya gelen Savaş, halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı.

22 yıldır Samandağ’ı görmeyen, yok sayan bir iktidar var diyen Başkan Savaş, daha sonra Hz. Hızır Türbesi’ni ziyaret ederek Ramazan Ayı öncesi dua etti. Daha sonra yapımına başlanan Deniz-Çevlik arasındaki 3 km’lik beton asfalt yolunda incelemelerde bulunan Savaş, yolun tamamlandığında vatandaşların daha güvenli ve modern ulaşım imkanına kavuşacaklarını belirtti.

DEPREMİN ÜÇÜNCÜ GÜNÜ SAMANDAĞ’DAYDIM

Başkan Savaş, Samandağlı vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada; “Bıraktığımız yerden devam edeceğiz. Yaşanan depremi sosyal medyada, televizyon kanallarında taraflı yorumcularla bizim üstümüze yıkmaya kalktılar. Ama güneş balçıkla sıvanmaz. Depremde çalışma arkadaşlarımızı kaybettik, birçok çalışma arkadaşımızın da ailesinden, çevresinden kayıpları oldu. Buna rağmen ilk üç günde 3800’den fazla vatandaşımızı kurtardık.

AFAD’IN ADI VARDI, KENDİSİ YOKTU. KIMSE YOKKEN BİZ BURADAYDIK

Ana binamız yıkıldı, ek binamız yıkıldı, İtfaiye binamız yıkıldı, HATSU binamız ağır hasarlı. Buna rağmen kimse yokken biz vardık. İlk 5 günde AFAD’ın adı vardı ama kendisi yoktu. Vatandaşlarımız kendi imkanlarıyla vinç tutmuşlardı, iş makinaları tutmuşlardı ama şehre sokamadılar, AFAD izin vermediği için. Elektrik yoktu, telefon yoktu, iletişim tamamen kesilmişti. İnsanlar enkaz altında seslerini duyuramadılar. Sonra sayın Cumhurbaşkanımız geldi “Milletim beni affetsin. Geç kaldık” dedi. Ama biz buradaydık. En son geldiğinde; “Sizi garip ve mahsun bıraktık değil mi” dedi, yardım göndermedik dedi. Yani bütün sorumluluğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin üstüne atmak isteyen zihniyet sonunda bizi yalnız bıraktıklarını, kendisi ifade etti. Allah ondan razı olsun. Çünkü bütün bu yapılanları, bizim üstümüze atılmak istenenleri silerek gerçeği herkesin görmesini sağladı. Biz Hatay’da kardeşlik daim olsun diye mücadele ettik. Hatay’da birlik bütünlüğümüz bozulmasın diye çalıştık. Hatay’da Hatay’ı kalkındırmak için çalıştık. Çünkü Hatay yıllardır ihmal edildi. Ama biz Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarıyla her yere altyapı yaptık. Önümüzdeki yaz da 400 milyon dolarlık yatırım imkanı sağlayacağız. Bunu da en çok mağdur edilen ilçelerimiz için kullanacağız.

Bize garip ve mahzun diyenler, bizi ilk beş gün kaderimize terk edenler görsün Samandağ hazır, Hatay hazır.” dedi

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu