GÜZELMANSUR: DALINDA KALAN NARENCİYEYİ BAKANLIK ALSIN,ÇİFTÇİ AĞACINI KESMEK ZORUNDA KALMASIN

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Meclis’te, narenciye para etmediği için ağacını kesmek zorunda kalan çiftçilerin sorunlarını dile getirdi.

Narenciyeyi çiftçiden Bakanlığın almasının ve Tarım Kredi Kooperatiflerinde satmasının hem çiftçi hem de vatandaş için yaralı olacağını belirten Güzelmansur şöyle konuştu:

“Hatay mandalina üretiminde Türkiye 1’incisi, ancak üreticiler gelir kaynağı olan narenciye bahçelerinde ağaçlarını kesiyorlar, çünkü narenciye para etmiyor. Dörtyol, Erzin, Arsuz, Defne ve Samandağ’daki narenciye üreticileriyle yaptığım görüşmelerde üretici ‘Yirmi iki yıldır iktidarın bir kere bile narenciye üreticisini savunduğunu görmedik. Narenciye para etmiyor, dalında kalıyor; kendi emeğimiz, alın terimiz dalında yok oluyor. Mandalina bahçelerini halka açtık, gelsin yesinler; isteyen gelsin, ağaçlarımızı kessin, alıp evine götürsün, kışlık odununu çıkarsın.’ diyor. İktidar ne zaman çiftçinin alın terinin yanında olacak? Narenciye üreticisine destek olun. Bakanlık ya narenciye ihracatını teşvik etsin ya da narenciyeyi alsın Tarım Kredi Kooperatiflerinde satışa sunsun; üreticiye de halka da hizmet etmiş oluruz.”

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu