GÜNEYİN DERBİSNDE KAZANAN YOK

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

-Süper Lig’in 31. Haftasında Avrupa kupalarına katılma yolundaki en büyük adaylarından 2 takım Atakaş Hatayspor ile A.Demirspor  Yeni Hatay Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Konul ekibin maç boyu daha çok pozisyon bulduğu ve daha etkili olduğu maç başladığı gibi 0-0 sonuçlandı.

-Atakaş Hatayspor milli maç arsından sonra çıktığı ilk maçta güçlü A.demirspor ile berabere kalarak son 5 maçta 9 puan kazandı. Nispeten dolu tribünler önünde oynan maçta vasatı aşamayarak 1 puanla yetindik.  Mücadele olarak yine iyi fakat pozisyon üretmekte ve organize olmakta zorlandığımız bir maçtı.

– Maça konuk ekip çok hızlı ve baskılı başladı. Daha ilk 10 dakika kalecimiz Münir 2 net pozisyonu kurtadı.Rakip takım özellikle Vargas, Bjarnason, Gökhan İnler,Balotelli ve Stambouli ile ön alanda sürekli baskı kurarak bizim topla çıkmamızı ve geriden oyun kurmamızı engelledi. Bu bölgede Ruben ve Onur’da olmayınca geçiş hücumlarını hiç yapamadık desek yeridir. Mehdi-Sackey ve Benzia üçlüsü mücadele anlamında çok iyi olsalar da üretkenlik bakımından istediğimiz düzeyde değildi. Zaten bu üçlü orta sahadan fazla üretkenlik beklemekte fazla iyimserlik olurdu. Hal böyle olunca rakip savunmayı hiç zorlmayamadık. Oysa ki A.Hataysporun oyun anlayışı geriden kapılan toplarla hızlı hücuma geçmekti.Neydi bu sistem; Hızlı geçiş oyunlarını etkin kullanan A.Hatayspor, zorda kaldıklarında da geriden etkili şekilde pasla oyun kuruyordu. Takım toplu oyunda genelde rakibin bıraktığı boşluklara çabuk paslarla ulaşıp rakibini dengesiz yakalamaya çalışıyordu. Özellikle topu kazandıktan sonra vakit kaybetmeden 2. ve 3. bölgeye geçmeye çalışıyordu. Hatayspor top  bende kalsın kaygısından çok, rakip yerleşmeden 3. bölgeye nasıl geçerim anlayışı hakimdi. Bunu da topsuz oyunda bile hücumcuların pozisyon alıp geçiş oyununa hazır beklemesinden anlayabiliriz. Ancak bunu dün hiç yapamadık. Burada Özellikle Riberio’nun eksikliğini fazlasıyla hissettik. Maç önü yazımda da belirttiğim gibi Ruben bu takımın kilit oyuncusu. Onun yaptıklarını dün yokluğunda çok iyi gördük. Bu oyuncu geriden oyun kuruyor, savunmaya yardım ediyor, takımı hücuma çıkarıyor, koşuyor , mücadele ediyor. Eminim bu oyuncuyu eleştirirken bundan sonra 2 kez düşünürüz. Keza Onur’un da olmayışı özellikle savunma ve orta saha bağlantısını arızaya uğrattı. Savunmada ve orta sahada etkili olamayınca El Kaabi, Lobhanidze ve Diouf hücum hattımız hiç etkili olamadı. Hatta rakip takım kalecisi Muriç’i hiç rahatsız edemediler desek yanlış olmaz. İşte iş dönüp dolaşıp geniş ve yetenekli kadro yapısının ne kadar önemli olduğuna geliyor.

-Takım olarak maç boyu mücadele anlamında gayet  iyiydik. Bireysel olarak hücum oyuncularımız beklentilerin çok altında kaldı. Bu oyuncular en azından 3. Bölgede baskı yapabilirlerdi. Bu baskı gelmeyince A.Demirspor geriden çok rahat çıktı. Orta sahamızı çabuk geçti. Maç boyu pozisyon bulmakta zorlanmadılar. Açıkçası bu kadar etkisiz ve çok pozisyon verdiğimiz bir akşamda alınan 1 puan kötü değil. Hücum oyuncularımızın ilerde yeterince baskı yapamaması, orta sahada üretmekte zorlanmamız nedeniyle tüm yük savunma ve kaleci Münir’e kaldı. Savunma ve kalecimiz 1 puanı aldı diyebiliriz. Özellikle Kalecimiz Münir Beşiktaş maçından sonra  bu maçta da devleşti. Net 5 pozisyonu kurtararak iyi bir kalecinin bir takım için ne denli önemli olduğunu görmüş olduk. Yönetimimiz ne yapıp edip bu oyuncuya imza attırmalı. Dünün bir diğer iyi oyuncuları  Burak ve Fatih’ti. Bu 2 oyuncumuz kaliteli oyunculara sahip A.demirspora karşı üst düzey mücadele etiler.

-Evet zor bir maçı geride bıraktık. A.Demirspor ligin iyi takımlarından. Özellikle orta saha ve hücum hattı çok iyi.Riberio ve Onur’un olmadığı bir akşamda Böyle bir takımdan 1 puan almak kötü değil. Kazansak ilk 5 için çok avantajlı olacaktık. Henüz her şey bitmiş değil. Önümüzde 7 maç 21 puan var. Nispeten daha kolay bir maç periyoduna giriyoruz. Eksik oyuncularımızın da dönmesiyle daha iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Yeter ki oyun disiplininden ve mücadele etme gücümüzden taviz vermeyelim.

-Son olarak Ramazan ayı olmasına rağmen maça gelip tribünleri dolduran taraftarlarımıza teşekkür ederim. Umarım bunu her maça yayarız. Ancak maça geliş,gidiş ve otopark sorununun bir an önce çözüme kavuşması gerekiyor. Bu durum maça gelen taraftar için gerçekten işkence. Stadyumda çıkıp ana caddeye ulaşmak için 1 saat sürdü. Stadyumu doldurmak için taraftarlara büyük iş düşüyor ancak yetkililerde bu konuda taraftarı rahatlatmalı. Bir çok taraftar bu yüzden maça gitmek istemiyor.

 

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu