“Ezanı Güzel Okuma ve Etkili Hutbe Sunumu” Finali Yapıldı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay İl Müftülüğü  tarafından düzenlenen 2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası “Ezanı Güzel Okuma ve Etkili Hutbe Sunumu” İl Finali Yapıldı.2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde  personelimizin mesleki ve kişisel yönden kendilerini geliştirmeleri, planlı çalışma alışkanlığı kazanmaları, hizmet aşkı ve heyecanını kaybetmeden görevlerini cesaretle icra etmeleri ve hizmet süresince kendilerine güven duymalarını sağlamak amacıyla; Erkek Din Görevliler arasında yapılan “Ezanı Güzel Okuma” ve “Etkili Hutbe Sunumu” İl Finali Miraç Camiinde yapıldı.

İl Müftüsü  Ömer Faruk Bilgili’nin başkanlığında İl Müftü Yardımcısı Murat Akçay, MKÜ Kur’an-ı Kerim Okuma ve Kıraat İlmi Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Oghız Najmaldeen Sulıman, MKÜ Türk Dili Edebiyatı Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Haşimi, MKÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Recep Bilgin, Habib-i Neccar Kız İmam-Hatip Orta Okulu Meslek Dersleri Öğretmeni Ahmet Çelik,  İl Vaizi Mustafa Doğan ve Habib-i Neccar Camii Uzman İmam-Hatibi Murat Aksoy’un üyeliğinde teşekkül eden komisyon tarafından yapılan değerlendirmede;

“Ezanı Güzel Okuma” Kategorisinde;Birinci Antakya İlçesinden  Şahin Gezginci,İkinci Belen İlçesinden  İbrahim Gülderen, Üçüncü de Dörtyol İlçesinden  Muhammed Mustafa Eroğlu seçildi.

Yarışmada birinci olan Şahin Gezginci, 31 Temmuz 2021 Cumartesi günü Osmaniye’de  yapılacak olan bölge yarışmasında İlimizi temsil edecek.

“Etkili Hutbe Sunumu” Kategorisinde ise;Birinci Kırıkhan İlçesinden  Mehmet Ataş,İkinci Reyhanlı İlçesinden  İzzettin Yılğın,Üçüncü de Antakya İlçesinden Ahmet Başpınar seçildi.

Yarışmada birinci olan  Mehmet Ataş, 1 Ağustos 2021 Pazar günü Adana ilinde yapılacak olan bölge yarışmasında İlimizi temsil edecek.

Yarışmada dereceye giren Din Görevlilerimize Müftülük tarafından  hazırlanan ödüller İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili tarafından verildi.

İl Müftüsü  Ömer Faruk Bilgili yaptığı konuşmsında : “Yaşadığımız çağda ezan, sadece namaza çağrı değil, artık İslama çağrı olarak yeryüzünde yerini almıştır. Yeryüzünde ezan ile Müslüman olan çok sayıda insan var. Dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığımız da Camiler ve Din  Görevlileri Haftası öncesinde düzenlenen bu yarışmalar vesilesiyle ezanın en güzel şekilde okunmasını amaçlamaktadır.

Bizler dinin temel prensiplerini minberden ne kadar güzel bir şekilde ifade edersek, insanımız da o kadar güzel bir şekilde yetişecek, din ve ibadetle buluşacak.”dedi.

Program sonunda İl Müftüsü  Ömer Faruk Bilgili, Miraç Camiini yaptıran hayırsever Bereket Ataç’a ve yarışmaya katılan bütün Din Görevlilerine  teşekkür ederek yarışmaya katılan görevlilerin İlçelerinde birinci olduklarını ve gönüllerde  hepsinin birinci olduğunu ifade ederek  bölge finalinde Hatay’ı temsil edecek olan yarışmacılarımıza başarılar diledi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu