Ev Hanımıydılar,Yurt Dışına Ürün Gönderen Girişimci Oldular

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Pandemi döneminde kendi becerileri ile meslek sahibi olan Kadın girişimciler Berna Karadağ ve Sedef Kanal,Üretim yaptıkları mini atölyelerinde günden güne ürün portföylerini geliştirmelerinin yanında ürünlerinin  yurt dışından da gördüğü ilgi ile dikkatleri üzerlerinde toplamayı başardılar. Eğitim almadan sadece hayal ederek çıktıkları yolda birbirlerini tamamladıklarını söyleyen girişimci kadınlar, yaptıkları tasarımlarla ruhlarını dinlendirdiklerini aktararak ürünlerinin görmüş olduğu ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
Covid-19 salgını sürecinde evde bulundukları dönemi değerlendirmek isterken böyle bir yola adım attıklarını belirten Sedef Kanal:”Biz bu işe 2020 mayıs ayında başladık. Karantina döneminde evde kaldığımızdan ötürü evlerimizi daha fazla süsledik ve bu da, bizi daha fazla üretmeye itti ve en sonunda böyle bir atölye açmaya karar verdik. Bizler bu yola çıkarken her hangi bir eğitim almadık sadece kendi hayal gücümüzü el becerisi ile bütünleştirerek tasarımlar yapmaya başladık.Ve günden güne geliştirdiğimiz ürün portföyümüz ile müşterilerimize birbirinden güzel ürünler  sunmamızın yanında Amerika,Almanya ve Uzak Doğu Ülkelerinden şehrimize gelen vatandaşlar tarafından alınan ürünlerimiz ile ürünlerimizin yurtdışına gitmesinin mutluluğunu yaşamış bulunuyoruz.”dedi.

Ürettikleri ürünlerin fiyatlarının internette ki rakamlara göre oldukça uygun olduğunu ifade eden Sedef Kanal:”Kadınların hoşuna giden ve evlerinde olmasını istedikleri ürünler tasarlıyoruz. Bizde fiyatlarımızı uygun tutarak onların beğendikleri ürünleri evlerinde sergileyebilmelerine yardımcı oluyoruz. Ürünlerimiz beğeniliyor ve talep ediliyor.Ayrıca özel günler içinde siparişler almaktayız.Mesela 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla okullardan gelen talepler doğrultusunda öğretmenlerimiz için ürünlerimizden hediyeler hazırlamaktayız.
İnsanlar heykellerimize baktıktan sonra diyorlar ki ” bu ürünler bize huzur veriyor” bu çok kıymetli bir geri dönüş. Bizde memnuniyet dönüşlerini duymaktan oldukça keyif alıyoruz. Doğadan gelen ürünlerle çalışmak önceliğimiz. Geri dönüşümü olabilecek ürünleri kullanmayı çok seviyoruz. Doğadan aldığımız kozalakları boyayarak renkli kozalaklardan, tasarım dekoratif ürünler elde ediyoruz. Nişanı olan gençlerimize tasarım nişan tepsileri yapıyoruz. Tasarım lokumluklar, ikramlıklar ve sukulent saksıları tasarlayarak aynı zaman da onları boyuyoruz. Dekoratif aydınlatma ürünleri tasarlıyoruz. Görmedim, duymadım, bilmiyorum heykellerimiz oldukça beğenilirken, buda heykellerimiz de müşterilerimiz tarafından oldukça talep ediliyor. Farklı tasarımlar üretmeye çalışıyoruz. Yaptığımız ürünlerin hepsinde el emeği var, hayal gücü var. Çok amaçlı ev ürünlerini dekoratif hale getirmek en önemli noktalarımızdan biridir.”dedi.
Antakya Turunçlu Mah. Uğur mumcu cad. No :12 de Sedef-Berna atölyesi işletmesinde satış yapan kadın girişimcilere, @sedefbernaatolye instagram hesabıyla da da ulaşabilirsiniz.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu