ENGELLİNİN AKÜLÜ TEKERLEKLİ SANDALYESİ ÇALINDI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay’ın İskenderun ilçesinde akülü tekerlekli aracı evlerinin önünden çalınan engelli vatandaş, hem maddi kayba uğradı, hem de sosyal hayata kendini bağlayan aracı olmayınca eve hapsolmak durumunda kaldı.
Edinilen bilgilere göre, Kurtuluş Mahallesi Şehit Alparslan Koca Caddesi üzerindeki evin önünde kaldırım üzerine bırakılan engelli aracı gece saatlerinde kimliği belirsiz kişi tarafından çalındı. Doğuştan engelli Süleyman Onat evinin önündeki engelli aracının olmadığını görünce adeta yıkıldı.
Süleyman Onat, evinin içerisine girdikten sonra çocuğundan Akülü tekerlekli sandalyesini içeriye almasını istedi. Dışarıda akülü tekerlekli sandalyenin yerinde olmadığı görünce çocuk panik ve heyecanla durumu babasına iletti. Aracın yerinde olmadığını öğrenen engelli Süleyman Onat ise evin dışına çıkıp baktığında yerde yeller estiğini gördü ve Emniyet ekiplerine haber verdi.
ENGELLİ TAKLİDİ YAPARAK ÇALMIŞ!
Güvnlik kamerasına yansıyan görüntülerde, hırsızlık olayı gerçekleştirilirken, failin engelli taklidi yaptığı, hatta yoldan geçen bir vatandaşın da yardımıyla kaldırımdan aşağı indirip, olay yerinden uzaklaştığı belirlendi.
Emniyet ekipleri tarafından çevredeki ev ve işyerlerinin güvenlik kameraları tarandı, çalınan yerin yanında bulunan iş yerinin güvenlik kamerasına ‘Kaldırımda duran akülü engelli aracını çalan kişi’ kameralara yakalandı, olayının failinin yakalanması için çalışma başlatıldı.
Engelli aracı çalınan Süleyman Onat, yaşadıkları karşısında oldukça öfkelenerek, aracını çalan hırsıza “Başka çalacak bir şey bulamadın mı? Benim elimi ayağımı çaldın” diye seslendi.
Yaşanan hırsızlığa güvenlik kamerası sayesinde şahit olan komşu Şerif Batıhan ise “İnsanlığın bu kadar ayaklar altına düşeceğine inanamıyorum. Bir engellinin aracı çalınır mı? Şeklinde tepkisini dile getirdi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu