EĞİTİM ÖĞRETİMDE SON DURUM

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

Selamlar sevgili Şehr-i Hatay  okurları.Öncelikle Gazetemize uzun soluklu bir yayın hayatı diliyorum.
Malumunuz Pandemi süreci hala ciddi olarak sosyal yaşamımızda etkilerini sürdüyor. Geçen yılın Mart ayından beri okullarımız yüz yüze eğitme kapalı. Uzaktan eğitim ile çocuklarımızın eğitimini sürdürmeye çalışıyoruz. Peki ne zaman yüz yüze eğitime başlayabileceğiz???
Bakanlığın yaptığı açıklamada 15 Şubat itibariyle yani eğitim öğretimin 2. Yarıyılı başlangıcında sadece köy okulları ve anaokulları açılacak. Bu kararın alınmasında pandeminin etkilerinin köylerde görece daha az olmasının ve uzaktan eğitimde internet sıkıntısı nedeniyle köylerin dezavantajlı olmasının etkili olduğunu düşünüyorum.1 Mart tarihinde ise sınav temposu içinde olan 8. Sınıflar ve 12. Sınıflar ile ilkokulların tüm kademelerinde tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlanacak. Yapılacak yüz yüze eğitimde olası bir bulaş artışı gözlemlenirse tekrardan eğitime ara verilecek.
Peki ne kadar risk altındayız??
Virüsün mutasyona uğrayan varyantının da mutasyona uğradığı bu süreçte yeni bir dalgalanma riski var ülkemiz için. Mevcut tanı kitlerimizin yerine mutant virüs için uygun kitler illere yeni yeni gönderilmeye başlandı.Maalesef vaka sayısında göreceli bir artış da yaşanıyor son dönemde. Bu yüzden okullar açılmadan biran önce öğretmenlerimizin aşılması gerektiğini düşünüyorum. Aşı önceliği konusunda tartışmalar hali hazırda devam ediyor bu arada. Ama yaklaşan 2. Yarıyıl öncesi aşılanmış olarak okullarımızda yüz yüze eğitime başlamak istiyoruz. Umarım bu konuda biran önce bizi mutlu edecek gelişmeler yaşarız.
Sağlıcakla kalın…

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu