Dudu Sanat Evinden Sergili Açılış

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Yetenekli eğitmen kadrosu ve köklü sanat anlayışıyla, sanatın her alanına dokunan Dudu Sanat Evi Covid-19 salgını dolayısıyla gerçekleştiremediği açılış programını muhteşem bir sergi eşliğinde yaptı. Durdunaz Günaydın ve Resim İş Öğretmeni Yasin Günaydın nezaretinde eğitim alan kursiyerlerin tamamlamış oldukları eserlerin sergilendiği açılış programında konuklar çok beğendikleri eserlere tam not verdiler.

Dudu Sanat Evinde yaklaşık 1 yıldır Ebru Sanatı, Dekoratif Ahşap Süsleme, Cam Boyama, Vitray, Yağlı Boya Tablo, Kumaş ve Seramik boyama, Su Kabağı boyama , İpek Üzerine Ebru Sanatı ,Ebru desenli maske,Epoxy resim dersleri başarılı bir biçimde veriliyor.

Halk Eğitim Merkezi’nde el sanatları eğitmeni olarak bu işe başladığını belirten Durdunaz Günaydın, Dudu Sanat Evinin resmi açılışını yapmanın mutluluğunu yaşadıklarının altını çizerek açılış programına katılım gösteren tüm konuklarına teşekkür etti.Günaydın:” 1985’den bugüne sanat ve el sanatında olan yeteneğim  ve el becerim  ile  bugüne kadar yüzlerce öğrenciye ders vermiş bir eğitimci olarak bugünden sonra da sanat adına elimden gelenin fazlasını yapma gayreti içerisinde olacağım. Ebru sanatını Hatay İpeği ile ilk buluşturan kişi olarak bu sanatı bir çok fuarda Hatay’ı temsilen yaptığımı da belirtmek isterim. Öğrencilerim ve benden ders almak istediğini söyleyen kişiler, hocam senin yeteneğinden ve tecrübelerinden daha fazla faydalanmak istiyoruz dediler ve ben de bu sanat evini açmaya karar verdim. Burda genellikle ebru sanatı üzerine yoğunluk veriyoruz. Ahşap boyama ve yağlı boya tekniği de öğretiyorum. Oğlum Yasin Günaydın da, resim bölümü ve grafikerliği  bölümünü bitirdi. O da atölyemizde karakalem dersleri vermektedir.Arkadaş çevremden ve öğrencilerimden siparişler geliyor, eski sehpalar, masalar ve birçok kullanılmış ürün olabiliyor, onları farklı tasarımlar ile yenilemeyi çok seviyoruz. Ebru üzerine yağlı boya yapıyoruz. Kömbe kalıplarını boyayarak nazar boncuğu şeklinde tasarladık. Eski tavaları boyayarak saat yaptık, gazoz şişelerini boyuyoruz, cam ve seramik üzerine resimler yapıyoruz,  buraya giren her nesne sanat eseri olarak çıkıyor diyebilirim. Öğrencilerin de öğrenmek istedikleri alanda, öğrenciyi fazla masrafa sokmadan nasıl bir şeyler ortaya koyabileceğini gösteriyorum.  Kursa gelen öğrenciler ayrıca yaptıkları ürünler ve aldıkları eğitim ile terapi gördüklerini ve zihinlerini dinlendirdiklerini çok kez dile getiriyorlar bu da beni çok mutlu ediyor.Ayrıca öğrencilerimiz yaptıkları eserlerin satılması halinde bu işten ekonomik kazançta sağlamaktadırlar.”dedi.

Açılış özel sergisinin bir süre daha devam edeceğini hatırlatan Durdunaz Günaydın,hem sergiyi  gezmek hemde yaptıkları iş hakkında bilgi almak üzere herkesi  Atatürk Caddesi Semih Azmi Sokak’ta bulunan Dudu Sanat Evine  davet etti.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu