Dillere Destan Bir Lezzet :” Kerebiç&Köpük”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay mutfağının meşhur lezzeti ve ayrılmaz ikilisi olarak bilinen Kerebiç ve köpük ikilisi dillere desten bir lezzet olarak ifade edilmesinin yanında gördüğü yoğun ilgi ile biliniyor. Tarihi 250 öncesine dayanan köpüğün 4.kuşak temsilcileri Fansa Tatlıcılık Birbirini Tamamlayan lezzetler olarak bilinen Kerebiç&Köpük alanında hünerlerini sergilemeye devam ediyorlar.

Kerebiçi köpüksüz, köpüğü kerebiçsiz düşünemeyen müşteriler, yıllardır vazgeçemedikleri meşhur lezzeti uzun çarşının meşhur işletmesi Fansa Tatlıcılıktan alıyor.

Fansa Tatlıcılığın genç  işletmecisi Şahap Fansa yaptığı açıklamasında :” Tarihi 250 yılı  aşkın süre öncesine dayanan köpüğü Baban eniştesinden öğrenmiş.Enişte babasından  babası ise dedesinden öğrenmiş. Bende işin ehli bir isim olan babamdan öğrenerek ondan aldığım bayrağı en iyi biçimde taşımak adına var gücüm ile çalışmaktayım. Anlayacağınız çöven otu köklerinden yaptığımız köpük bizlere atalarımızdan miras bir lezzettir. Eskiden insanlar sadece bizlerden köpük almaya gelirdi. Antakyada evlerin çoğunda kerebiç yapılır köpüğü bizden alınırdı. Ancak son 12 yıldır  kerebiç  satışıda yapıyoruz ve meşhur ikiliyi beraber satıyoruz.”dedi

Kerebiç ve köpüğün birbirini tamamladığının altını çizen Fansa, kerebiçin daha çok kışın tercih edildiğini aktardı: “Kerebiç yazın daha az kışın daha çok tüketilen bir tatlıdır. Köpük zahmetli bir tatlıdır. 3 saat ateşin karşısından ayrılmadan ortaya çıkan bir lezzettir. Köpüğü kendimiz  yapıyoruz kerebiçi ise işin ustası olan annem  yapıyor.” şeklinde konuştu.

Tarihi Uzun Çarşı’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin tamamının Kerebiç&Köpük ikilisine ilgi gösterdiklerini belirten Fansa bu muhteşem lezzeti tatma üzere herkesi iş yerlerine davet etti.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu