DEVA TEŞKİLATI KETEM’İ ZİYARET ETTİ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Deva Partisi İl Başkanlığı ,Antakya ve Defne ilçe teşkilatı Antakya İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde bulunan Kanser Erken Teşhis,Tarama ve Eğitim Merkezi’ni (KETEM) ziyaret etti.Hatay Deva Partisi İl Başkanı Sabit Coşkun yaptığı açıklamada :” Deva Partisi kurulduğu günden bugüne ülke genelinde vatandaşlarımızın bütün sorunlarına yakından temas ederek, teşkilat üyeleri ile saha çalışmaları ile gerekli tespitler yapılarak, siyasetin girebileceği her platformda sorunların üzerine gidilerek muhalefet görevini yerine getirirken , aynı anda çözüm önerilerini de kamuoyu ile paylaşmaktadır.

Vatandaşlarımızın sağlık tesislerine gitmekten çekindiği pandemi sürecinde, Sağlık Bakanlığı; bir çok sağlık sorununda olduğu gibi kanserlerin erken teşhisi, taramaları, vatandaş eğitimleri ve tedavilerinde de vatandaşın beklentilerini karşılayamamıştır.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından ekim ayı “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” olarak belirlenmiştir.

Bu nedenle bu ayda bütün dünyada ve ülkemizde çeşitli etkinlikler ile meme kanserinin önemi, önlenmesi, erken teşhis edilmesi ve doğru tedavisi için çalışmalar yapılmaktadır.

Bu kapsamda; Deva Partisi Hatay İl ve İlçe teşkilatlarıyla beraber Antakya İlçe Sağlık Müdürlüğü ve bünyesinde olan KETEM(Kanser Erken Teşhis,Tarama ve Eğitim Merkezi) ‘e ziyaret gerçekleştirerek bu farkındalık yaratılarak destek verilmiş önemi vurgulanmıştır.

Meme Kanseri Farkındalık Ayı” münasebetiyle Deva Partisi Hatay İl ve İlçe teşkilatlarıyla beraber
KETEM’e gerçekleştirdiğimiz ziyarette
İlimizde ve ülkemizde Sağlık Bakanlığı tarafından hangi kanser türleri hakkında tarama , teşhis ve eğitim verdiklerinin, burada çalışan kişi sayısı ve bu kişilerin ünvanların yeterli olup olmadığı , cihaz ve hizmet verilen mekanın yeterli olup olmadığı , vatandaşların ilgisi , merkeze yapılan yıllık ortalama müracaat sayısı, iş yükü, Mobil tarama hizmetleri , Hastaların hastanelere sevkindeki sorunlar, gibi hususlara dikkat çekilerek bilgi alınmıştır.

Edinilen bilgiler çerçevesinde Sağlık Politikaları Başkanlığımızca bir rapor hazırlanacak genel merkez yetkili kurullarımıza gönderilecektir.

Ziyarette partimizin koruyucu sağlık hizmetlerine verdiği önemi anlatarak sağlık çalışanlarının ve hastaların yaşadığı mağduriyetin farkında olunduğu belirtilmiştir.

DEVA Partisi iktidarında bu sorunlar eylem planları ile çözüleceği vaadinde bulunulmuştur.

Ziyaret bitiminde Hatay Deva Partisi İl Başkanlığı Antakya ve Defne İlçe Teşkilat mensupları olarak KETEM sağlık çalışanlarına teşekkür ederek sağlık personeline çiçek takdiminde bulunarak, çalışmalarında başarılar dilenmiştir.”dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu