Defne Devlet Hastanesinde Göz Ameliyatları Başladı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Ülkemizi derinden sarsan depremin ardından kısa bir sürede yapımı tamamlanan Defne Devlet Hastanesi verdiği başarılı sağlık hizmetinin yanında ilklere imza atması  ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Göz Hastalıkları uzmanı Uzm. Dr. Orhan Kara ve ekibi tarafından ilk katarakt ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleşen Defne Devlet Hastanesinde tüm göz ameliyatlarının da yapılmaya başlandığı bilgisi verildi.

Defne Devlet Hastanesi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada ;Depremzede vatandaşlarımıza sağlık konusunda hizmet veren hastanede diğer branşlarda olduğu gibi göz hastalıkları konusunda da alanında uzman hekimler tarafından hizmet verildiği ve ilk katarakt ameliyatı ile birlikte  tüm ameliyatların yapılmaya başlandığı bilgisi verildi.

Katarak Nedir ?

Gözün içinde yer alan, sinir ve damar içermeyen mercek üzerinde bulanık kısımların oluşması, saydamlığını kaybetmesi, kahverengi ve sarı renklenmelerin oluşmasıyla ortaya çıkan, görme duyusunun azalması ile sonuçlanan hastalıktır.

Nasıl Anlarız?

Doğal göz merceğinin matlaşması ve yüzeyinde oluşan çeşitli lekelenmelerle birlikte saydamlığını yitirmesiyle oluşan bir göz hastalığıdır. Katarakt başlangıç aşamasında, yakın görmede bulanıklaşma ve algılanan renklerde solma gibi belirtilerle kendini gösterir.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu