Cumhuriyet çok yaşa!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük eserim” sözleriyle tanımladığı Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99’uncu yıldönümü Altınözü’nde coşkulu törenlerle kutlandı. Kutlama programı Altınözü Kaymakamı Cem Gümrükçü, Altınözü Garnizon Komutan Vekili Öztürk Kaplan ve Altınözü Belediye Başkan Vekili Bona Gürkan’nın kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Cumhuriyet Bayramı’nın 99’uncu yıl kutlamalarının sonraki adresi Altınözü İlçe Stadyum’u oldu. İlçe protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 99’uncu yıldönümü kutlamaları Kaymakam Gümrükçü, Altınözü Garnizon Komutan Vekili Öztürk Kaplan ve Altınözü Belediye Başkan Vekili Bona Gürkan’nın, öğrencileri ve halkı selamlamasıyla başladı.  Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Altınözü Kaymakamı Cem Gümrükçü günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

MİLLETİMİZ YOKLUKLAR İÇİNDE KURTULUŞ MÜCADELESİ VERDİ

Milletimizin yokluklar ve imkânsızlıklar içinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurtuluş mücadelesi verdiğini ifade eden Kaymakam Gümrükçü, “Cumhuriyet Bayramımızı gurur, heyecan ve kıvançla kutluyoruz. Birinci Dünya Savaşı sonrası emperyalist devletler vatanımızı işgal ederek, bağımsızlığımızı elimizden alıp ülkemizi sömürge yapmak istediler. İşgalci devletler, Mondros Mütarekesiyle milletimizi esaret altına almak için zemin hazırladılar. Ordularımızı terhis ettiler. Ülkemizi işgal edip, milletimize boyun eğdirmek için aralarında gizli antlaşmalar yaptılar. Kıymetli Altınözü halkı, Birinci Dünya Savaşı’nda milletimiz birçok cephede savaştı. Kahraman Türk milleti bir büyük savaştan daha yeni çıkmış olmasına rağmen ülkemizi işgal ellerden kurtarmak, istiklalimizi korumak için yokluklar ve imkânsızlıklar içinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurtuluş mücadelesi verdi. Milletimiz, Kurtuluş Savaşı sonucunda ülkemizi işgalden kurtararak, bağımsızlığımızı ve hürriyetimizi korudu. Protokolün değerli üyeleri ve sevgili Altınözü halkı, Kurtuluş Savaşımızın zaferle sonuçlanmasının ardından yeni Türk Devletinin yönetim biçimi 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet olarak ilan edildi. Devletimizin kurucusu büyük önder Atatürk’ün de dediği gibi, Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun rejim olan Cumhuriyet milletimizin sahip olduğu en büyük miras ve vazgeçilmez değeridir” dedi.

BİRLİĞİMİZİ BOZMAK İSTEYENLERE FIRSAT VERMEMELİYİZ

Kaymakam Gümrükçü, “Cumhuriyet, halk iradesine dayanan halkın kendi seçtiği temsilcileri aracılığıyla yönetimde söz sahibi olduğu bir rejimdir. Kıymetli Altınözü halkı, emperyalist devletler dün olduğu gibi bugün de ülkemizi, devletimizi zayıflatmak için planlar yapmaktalar. Bunun için terör örgütlerini maşa olarak kullanmaktalar. Bu tehditlere karşı cumhuriyetimize, devletimize bağımsızlığımıza, ezanımıza her zamankinden daha fazla sahip çıkmalı, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermemeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını, vatanımızı korumak için gözünü kırmadan canını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyorum” diye konuştu.

KUTLAMA PROGRAMI BİRBİRİNDEN RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Kaymakam Gümrükçü’nün konuşmasının ardından ortaokullar arası şiir yarışmasında birinci olan Sarıbük Mehmet Nazım Halefoğlu Ortaokulu öğrencisi Burhan Halefoğlu, Cumhuriyet isimli şiirini okudu. Daha sonra ilçenin çeşitli okulları tarafından hazırlanan, ront gösterileri, oratoryo sunumu, halk oyunları, müzikli gösteriler, koro, karate ve jimnastik gösterileri, kule gösterisi, çuval, yumurta ve halat çekme yarışmaları gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Birbirinden renkli görüntülere sahne olan etkinlikler ayakta alkışlandı.

DERECEYE GÖREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Etkinliklerin ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında çeşitli dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Ödüller Altınözü Kaymakamı Cem Gümrükçü, Altınözü Garnizon Komutan Vekili Öztürk Kaplan ve Altınözü Belediye Başkan Vekili Bona Gürkan tarafından öğrencilere takdim edildi.

Ödül törenin ardından öğretmen ve öğrenciler tören geçişiyle protokolü selamladı.  Geçit töreninin gerçekleştirilmesiyle beraber, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 99’uncu yılı münasebetiyle düzenlen kutlama programı sona erdi. Programın ardından Kaymakam Gümrükçü, programın hazırlanmasında emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu