Çanakkale Zaferi’nin ruhu Altınözü’nde yaşatılıyor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Çanakkale ruhunun destansı öyküsünü anlatan “Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Gezici Müzesi” Altınözü Belediyesi hizmet binasında vatandaşlarla buluşuyor. Altınözü Kaymakamı Cem Gümrükçü, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi Koordinatörü Cengiz Yürükaslan ve ilçe protokolü ve öğrencilerin katılımıyla açılışı gerçekleştiren Çanakkale Gezici Müzesi 10 gün boyunca 09.00-18.00 saatleri arasında vatandaşlar tarafından ziyaret edilebilecek.

BAŞKAN SARI: TÜM VATANDAŞLARIMIZI BEKLİYORUZ

Müzenin açılışında bir konuşma yapan Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Çanakkale Zaferi’nin önemine vurgu yaptı. Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle Başkan Sarı, “Şehitlerimiz sayesinde bugün buralardayız. Çanakkale’de 250 bin şehit verdik. Bunu bütün gençlerimize, çocuklarımıza gezdirmemiz, göstermemiz, bu ruhu yaşatmamız gerekiyor. Fakat hepimiz aynı olanaklara sahip değiliz. Bu nedenle bu müze çok önemli. Beraber o ruhu bir nebze olsun göreceğiz, tadacağız. Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Gezici Müzesi’nin Altınözü’nde sergilenmesinden gurur duyuyorum. Başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızı müzeyi görmeye davet ediyorum” diye konuştu.

YÖRÜKASLAN: BU RUHU YAŞAMAK ÇOK ÖNEMLİ

Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Gezici Müzesi Koordinatörü Cengiz Yürükaslan Çanakkale 1915 Müzesinin yıllardır Türkiye’yi dolaştığını söyledi. Amaçlarının Çanakkale’ye gidemeyen, oraları görme imkânı olmayan öğrencilere Çanakkale’yi doğru anlatmak olduğunu belirten Yürükaslan, Çanakkale’de ödenen bedellerin ve inanılmaz zorluklarla kazanılan zaferin ruhunu yaşamanın ve yaşatmanın önemine vurgu yaptı. Açılış konuşmalarının ardından ilçe protokolü müzeyi gezdi. Yürükaslan, müzede sergilenen eserlerle ilgili protokol üyelerine bilgi verdi. Müze 10 gün boyunca 09.00-18.00 arasında ziyaret edilebilecek.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu