45 GÜNDE HATAY’DA İZ BIRAKMIŞTI!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Valisi iken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden İsmet Gürbüz Civelek’in aramızdan ayrılmasının üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen saygıyla ve rahmetle anılıyor.
2 Nisan 2003 tarihinde İzmir’de eşinin yeğeninin nikah törenine katılan Hatay Valisi İsmet Gürbüz Civelek, Polisevi’nde dinlenmeye çekildikten 10 dakika sonra kalp krizinden yaşamını yitirmişti.

Vali Civelek, eşi, kızları 22 yaşındaki Sinem Pelin ve 17 yaşındaki Ece Simin ile birlikte Balçova Ege Palas’ta akşam saat 20.00’de başlayan düğüne katıldı. Her ikisi de Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde çalışan doktor çift Eray Kara ile Pelin Ertan’ın nikah töreninde damadın şahitliğini Vali Civelek yaptı. Düğün sonuna kadar kalıp saat 00.30’da ayrılan Vali Civelek, eşi ve kızlarıyla kaldığı Karataş’taki İzmir Polis Moral Eğitim Merkezi’ne geldi. Civelek odasında dinlenmeye çekildikten 10 dakika sonra saat 01.00’de kalp krizi geçirdi. Haber verilmesiyle gelen sağlık görevlilerinin müdahalesine rağmen Vali Civelek yaşama döndürülemedi.

45 yaşında hayata veda eden Civelek’in ölümü başta ailesi olmak üzere Hatay’ı ve tüm ülkeyi yasa boğmuştu.
8 Şubat 2003 tarihinde Hatay Valiliği görevine atanan İsmet Gürbüz Civelek, kısa sürede ilimizin lehine aldığı radikal kararlarla halkın sevgisini kazanmış ve büyük destek görmüştü.
Bürokrasi engellerini ortadan kaldırarak pratik çözümler üreten Vali Civelek’in kısa süreli hizmetine rağmen her yıl 20 Nisan’da saygı ve özlemle anılmaya devam ediyor.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu