BEŞİKTAŞ – ATAKAŞ HATAYSPOR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

-Süper ligin 30.haftasında A.Hatayspor Cumartesi günü Saat 19.00’da Beşiktaş ile karşılaşacak.

-A.Hatayspor  geçen hafta ligin dişli takımlarından biri olan F.Karagümrükü güzel oyun ve net bir skorla 3-0 mağlup etmişti. Beşiktaş  ise sahasında Galatasaraya 2-1 mağlup oldu. Sezonun ilk maçında Beşiktaşı 1-0 mağlup etmiştik.

-Takımımız 14 galibiyet,11 mağlubiyet ve 4 beraberlik ile topladığı 46 puanla 6.sırada bulunuyor. A.Hatayspor  47 gol atıp 45 gol yedi .Takımımız dış sahasında  5 galibiyet,2,beraberlik ve 8 mağlubiyet aldı. Beşiktaş 12 galibiyet,9 beraberlik  ve 8 mağlubiyet aldı.43 gol atarken, kalesinde 38 gol gördü ve 45 puanla 8.sırada bulunuyor. Rakibimiz iç sahada 9 galibiyet,2 mağlubiyet ve 3 beraberlik aldı.

– Cumartesi günü yine zor bir maça çıkacağız. Takım 3 haftadır ligin dişli takımlarıyla karşılaşıyor. Bu 3 maçlık dönemin en kritik virajında Beşiktaş ile oynayacağız. Avrupa kupaları yarışını yakından ilgilendiren maçta  heyecan üst seviyede olacaktır.Çünkü 2 takım arasında sadece 1 puan var. Biz kazanırsak yolumuza emin adımlarla ve daha güvenle devam ederiz. Onlar kazanırsa aynı şekilde önleri açılır. Bu anlamda 2 takım için de  kritik maç. Rakibimiz geçen yıl şampiyon olsa da bu sezon istediği gibi başlayamadı. Gerek sakatlıklar,gerek Avrupa maçlarından dolayı istediği futbolu oynayamıyor. Bir de üstüne Geçen hafta aldıkları derbi maçının yenilgisinin  moral bozukluğuyla sahaya çıkacaklar. Açık futbol, pasa dayalı oyunu benimseyen,oyunu çirkinleştirmeden pozitif futbol anlayışına sahipler.Bizden alacakları 3 puanla sıralamada önümüze geçmek isteyeceklerdir. Bu anlamda bizim maça da çok ciddi hazırlandıklarını rahatlıkla söyleyebiliriz. Kadro olarak ligin iyi ve kaliteli takımlarından. Beşiktaşı  Sergen Yalçın’dan sonra Önder Karaveli çalıştırıyor. Ancak Önder hocada son haftalarda yanlış kadro tercihleri yüzünden hedef tahtasında. Özellikle derbide maça başladığı kadro ile maçı Galatasaraya hediye etti diyebiliriz. Bizim maça aynı kadroyla sahaya çıkacağını düşünmüyorum. Kalede Ersin cezalı, Mert ise sakat ve bu maçta en sıkıntı yaşayacakları mevki burası. Savunmada Vida, bekleri Rosier ve Umut Meraş ,orta sahada takımın beyni Ghezzal Ön libero Josef De Souza , forvet oyuncuları Batshuayi, Larin ve Alex Teixeira, gibi Ligin kaliteli ayaklarına sahipler ve her an tehlike oluşturacak isimler.Orta sahada Ghezzal ve Josef’e geniş alanlar vermemeliyiz. Batshuayi ve Alex Teixeira çok tehlikeli ve tecrübeli oyuncular. Özellikle Batshuayi fiziğini çok iyi kullanıyor. Çok çabuk poziyona girip ve beklenmedik vuruşlar yapabiliyor. Stoperlerimiz bu oyuncuya çok dikkat etmeli.Bekleri Rosier ve Umut Meraş hücuma destek veren oyuncuları. Sık sık hücuma çıktılarından gol yollarında rahat pozisyon buluyorlar. Takım 90 dakika skor ne olursa olsun oyun anlayışından vazgeçmeyen bir ekip. Onlar için de zor maç ve açıkçası çekinerek sahaya çıkacaklardır. Bu maçı daha üst sıralarda yer almak,kendilerini taraftarlarına af ettirmek için hedef olarak görüp yüksek tempoda mücadele edeceklerini ve kazanmak için sahaya çıkacaklarını düşünüyorum.Savunmamıza ve orta sahamıza çok fazla iş düşeceği bir maç. Rakibin açık futbol oynayacağını düşünürsek bizde bu maçta da fazlaca pozisyona girebiliriz. Özellikle savunma arkasına atılacak toplar ağır Beşiktaş savunmasını zorlayacaktır.

-A.Hatayspor, geçen maçta F.Karagümrük gibi ligin dişili takımlarından birini net bir skorla yenerek çıkışını sürdürdü. Takım son 3 maçta 7 puan topladı ve yavaş yavaş eski formunu yakalıyor,EL Kaabi, Benzia, Burak, Adekugbe,Ruben,ve Saba’nın gittikçe formu yükseliyor.Üçüncü Fenerbahçenin  3 puan gerisindeyiz ve bu maçta alacağımız bir galibiyet bizi Avrupa kupalarına katılma yarışında çok rahatlatır. Zaten bu mütevazi kadroyla buralarda,bu seviyelerde olmak büyük başarı.Tek sıkıntımız İstanbul takımlarına karşı deplasmanda sonuca gidememek. Bu sezon İstanbul’da henüz galibiyetimiz yok. Cumartesi  günü Riberio,Onur,Benzia’ya  ve beklerimize çok iş düşecek.Sabırlı oynarsak ve rakibin pas oyununu bozarsak istediğimiz sonucu alabiliriz.

-A.Hatayspor’da şu an için Burakcan ve Traore sakat. Cezalı oyuncumuz bulunmuyor.

– Beşiktaşta Ersin cezalı. Pjanic ve Mert’in sakatlığı bulunuyor.

– A.Hatayspor maça iyi konsantre olursa bu maçtan puan ya da  puanlarla ayrılacaktır. Ligde şampiyonluk iddiası kalmayan ve ligi mümkün olan en üst yerde bitirmeyi hedefleyen Beşiktaş ise maça mutlak 3 puan hesabı ile çıkacaktır. Kazandıklarında sıralamada bizi geçeklerinden bu motivasyonla oynayacaklardır. Moral motivasyon olarak onlardan iyi durumdayız. Yine 3 ihtimalli bir maç tanımına uyan  bir müsabaka. Bu maçta alınacak 1 puan kötü olmayacaktır. Rakip ne olursa olsun son dakikaya kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğini derbi mağlubiyeti sonrasında bir reaksiyon vereceklerini  düşünürsek zor  maç olacağı kesin. Takımımız sabırlı oynayıp iyi bir şekilde uyguladığı hızlı hücumları değerlendirirse deplasmanda istediği sonucu alır. Özellikle ilk golü biz bulursak baskıyı Beşiktaş’ın üzerine atarız ve bizim için maç daha kolay hale gelir .Cumartesi günü haftanın sonucu  en çok merak edilen maçlarından birinde, futbol kalitesi üst düzeyde,temposu yüksek, pozisyonu fazla, Atakaş Hatayspor’umuzun bu kez deplasmanda şeytanın bacağını kıracağı ve galibiyetimizle sonuçlanacak bir müsabaka bekliyorum.

Skor tahminim  A.Hatayspor 2 –Beşiktaş 1

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu