Belkıs Hanım Sokakta Kaldı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Antakya’nın eski tarihi sokakları içinde eşinden kalan eski Antakya evini restore ederek Antakya’nın ilk ev pansiyonunu açan ve işleten Belkıs Pansiyon sahibi Belkıs Gönül Yorulmaz 6 Şubat depreminin en büyük mağdurlarından biri oldu.

Belkıs hanım depremde ömrünü verdiği güzel pansiyonunu kaybetti. Yıkılan pansiyonda taş taş üstünde kalmaz iken o ve çocukları canlarını zor kurtardı. Belkıs Hanım hayata yeniden tutunmak için bu kez Arsuz Devlet Hastanesi yolunda bir arsa kiraladı ve oraya hem kendi hem de çocukları için prefabrik konut yaptırdı. Ancak gel gör ki önceki gün Arsuz Belediyesi çalışanları Belkıs hanımın yerleşkesine baskın yaparak yaşlı kadını sokağa attı ve konutları mühürledi.

Gerekçe olarak ise izinsiz yapı gösterildi. Antakya’da sembol olmuş ve depremde bu denli büyük zararlar almış yaşlı bir kadına hiçbir anlayış göstermeyen Arsuz Belediyesi’nin bu tutumu ise kelimenin tam anlamıyla vicdansızlık. Belkıs Hanım konutları mühürlemeye gelen personele derdini anlatmaya çalıştı ama onu dinleyen olmadı.

“İzinsiz” denen konutları için yüz binlerce lira harcayan Belkıs Hanım bu şok karşısında “Bilmiyorduk, izin almamız gerektiğini bilmiyorduk, bilseydik alırdık” dedi ama gelen görevliler son derece kaba bir şekilde zor kullanarak yaşlı kadını sokağa attı.

Yaşanan bu olay karşısında bilgisine başvurmak istediğimiz Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven ise telefonlara cevap vermedi. Bu ayıp nasıl açıklanacak merak konusu

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu