BAŞKAN ERYILMAZ HALKININ HAKLI İSYANINA SES OLDU.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, çevre yolunda vatandaşların yaşadığı trafik sorunu ile ilgili yetkililere seslenerek, çözüm çağrısında bulundu.

Çevre yolunun bir an önce bitirilmesi ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması konusunda ısrarlı taleplerini dile getiren Başkan Eryılmaz yaptığı açıklamada; ” Samandağ Çevre yolunda ölüm göbeği dediğimiz alandayız. Her gün kazaların yaşandığı, ağır yaralanmalar ve ölümlerle sonuçlanan kazalara şahit olduğumuz noktadayız. Evet, ilçemize çevre yolu yapıldı bunun için teşekkür ediyoruz ancak bu çevre yolu bir türlü bitirilmedi. Bu sorunun bir an önce çözülmesi noktasında ilgili yetkililere buradan sesleniyoruz. Burada ne zaman bir kaza olsa bunun faturası belediyeye kesiliyor. Oysa ki bu çevre yolunun Samandağ Belediyesi ile hiçbir alakası yok. Ben bu konuyu bütün yetkilere ilettim. Bir an önce bu çevre yolunun bitirilmesi ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması konusunda bizim ısrarlı talebimiz var. Her gün burada kazalar yaşanıyor, yazık değil mi? Bu soruna çözüm üretmek için daha kaç tane vatandaşımızın ölmesi, yaralanması yada kaç tane daha aracın kullanılamaz hale gelmesi gerekiyor?

Yolun hemen yan tarafında bir ilkokul var, yüzlerce çocuğumuz o okula gidiyor ve bu yolu kullanıyor. Kaldırım yok, trafik ışığı yok, binlerce aracın kullandığı çevre yolundan bahsediyorum. Şu anda burası sadece Samandağ’ın değil Hatay’ın en işlek yollarından biri. Ayrıca, bu yol sadece çevre yolunu kullanan vatandaşlarımızın değil, Tekebaşı, Meydan ve diğer mahallelerimize gidecek olan araçların da kullandığı bir yol.   Bu kadar önemli ve işlek bir yolun hala bitirilememesini ben izah edemiyorum. Bunun acaba Samandağ’ı bilerek cezalandırmak üzere mi ihmal edildiği noktasında vatandaşların kafasında haklı bir soru işaret var. Yani bu kadar işlek bir göbeğe Kara yolları bir trafik işareti koyamıyorsa, buraya bir kaldırım yapamıyorsa, burada gerekli tedbirleri alamıyorsa bizim de bunu sorgulama ve eleştirme hakkımızın olduğunu düşünüyorum.  Bir an önce, hiçbir gerekçe olmadan, hiçbir bahaneye yer vermeden bu yolun bitirilmesini ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmasını bekliyoruz. Bunu takipçisi olacağız. Biz burada her gün yaralı vatandaşlarımızı hastaneye taşımak istemiyoruz, burada her gün trafiğin tıkandığı, trafiğin aksadığını da görmek istemiyoruz. Onun için yetkililere sesleniyorum, bu ihmale gelecek bir konu değil. Ben bunu şifahen dile getirdim, sorun çözülmedi, şimdi canlı yayın yapmak zorunda kaldım. Çünkü vatandaşlarımızın haklı tepkileri var. Bu vatandaşların canının bir değeri yok mu, şu okula giden çocuklarımızın hiç mi değeri yok. Bir an önce bu sorunun çözülmesini rica ediyorum. “ ifadelerine yer verdi.

 

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu