ATAMAYANA ATARLAR..

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Fenerbahçe 2 – Atakaş Hataryspor 0

Süper Lig’in 26. haftasında A.Hatayspor Serdar Dursun’un penaltıdan attığı gollerle Fenerbahçe’ye 2-0 mağlup oldu. A.Hatayspor üst üste 4. Deplasman mağlubiyetini alarak istikrasız sonuçlara devam etti.  A.Hatayspor 39 puanla 8. sırada kaldı.

-Fenerbahçe’nin 6 önemli oyuncusunun eksik olması, Avrupa kupasında aldıkları yenilgi, İsmail hocanın Avrupa kupası rövanşını düşünerek as oyuncularını dinlendirmesi ve gençlere şans vermesi, Fenerbahçe’nin bu yıl aldığı kötü sonuçlardan dolayı bu deplasmana umutlu gitmiştik. Bizde de Fatih cezalı, Diouf ve Falette ise sakattı ama moralsiz Fenerbahçe’yi yenebileceğimiz ve ya en azından berabere kalacağımızı düşünüyordum. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Maçın başlarında Burak’ın sakatlanmasıyla zaten sıkıntı yaşadığımız tandemde iyice zor durumda kaldık. O bölgenin oyuncusu olmayan Sackey ve Onur ile oynadık. Özellikle Onur’un mecburiyetten geriye çekilmesi bizim orta saha etkinliğimizi çok düşürdü. Maç planımız her zaman ki gibi kaptığımız toplarla sonuca gitmek üzerineydi. Aslında planımız tuttu. Son vuruşlarda biraz becerikli olsak bugün farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. İlk yarıda 2 pozisyonda El Kaabi, İkinci yarıda Saint Lois ve Kahraba ile net poziyonları değerlendiremedik. Sonuçta kazanmak istiyorsan girdiğin pozisyonları değerlendirmen gerekiyor. Hele birde deplasmanda 4 net pozisyona girip atamazsan rakip bir şekilde bunu değerlendirir. Yani atamayana atarlar kuralı işledi desek yanlış olmaz. Dün akşam da böyle oldu ve 2 penaltı golüyle maçı kaybettik. Yediğimiz 2 golde de çıkarken kaptırdığımız toplardan. Maalesef bu sezon bu gibi pozisyonları çok verdik. Maçın geneline baktığımız zaman Fenerbahçe’nin bariz bir üstünlüğü yoktu. Hatta ilk penaltıya kadar net pozisyonları yoktu. Girdiğimiz pozisyonları değerlendirsek rakip seyirci baskısıyla oyundan düşecekti ama bu fırsatı değerlendiremedik ve maçı kaybettik.

Fenerbahçe maçında takım olarak vasatı aşamadık. Hani ön plana çıkan oyuncu kim dersek belki Onur derim. Kendi mevkisi olmamasına rağmen elinden geleni yaptı. Benzia teknik olarak iyi oyuncu ama devamlılığı yok,2. Yarı yorulunca o da oyundan düştü. Yeni transfer Selim ilk kez oynamasına rağmen iyi sinyaller verdi diyebilirim ama Ömer hocanın onu oyundan almasına da anlam veremedim. Net bir şekilde söyleyebilirim ki Kahraba ve Saint Lois bu seviyelerin oyuncuları değil. Bu oyuncularla yola devam etmek yanlış olur. Madem fazla beklentimiz yok bu oyuncular yerine genç yeteneklere şans verelim derim. Bari yenilsekte gençlerle yenildik deriz. Ayrıca takımın havası çok değişmiş. Oyuncular mutsuz gibi. O bildiğimiz mücadeleci takımdan eser yok. Takım içi disiplinde sorun var. Oyucular saha içinde yardımlaşma yapmıyorlar. Bu takım neden bu seviyeye geldi anlamış değilim. Takım içinde sorunlar olduğu açık seçik ortada. Umarım Ömer hoca bu sorunlara çözüm bulur. Yoksa taraftarın tepkisi gittikçe artıyor.

Artık şunu kabul edelim ki bu takım sezonu bu şekilde bitirecek. Bir iyi bir kötü. Çünkü elimizdeki malzeme bu. Kadromuz hem geniş değil hem de kalite açısından yeterli değil. Bu takım 7-8 oyuncunun sırtında buralara geldi. Bu oyuncularda sakat ve ya cezalı olduğunda takım sıradanlaşıyor. İşte sezon planlamasında bu günler düşünülmeliydi. Yönetim ve hoca ısrarla biz ligi ilk 10’da bitirmek üzerine sezona başladık açıklamaları yapıyor. Kadro kalitesine baktığımızda fena bir hedef değil. Ancak beni üzen bu kısıtlı kadroya rağmen neler yapabileceklerimizi ilk 12-13 hafta gösterdik. Bu takıma tecrübeli, ligi bilen 4 nokta transfer ile çok daha farklı yerlere gelebilirdik.Ama yapılan açıklamalara baktığımızda biz fazlasını istemiyoruz anlayışını görüyoruz. Alınan oyuncular süperlig seviyesinde değiller. Kahraba,Saint Lois, Kamara, Falette, Muhammed Mert gibi oyunculardan başarı ve ya patlama beklemek hayalcilik olur. Ya tutarsa anlayışı ile yola çıkmak doğru bir yaklaşım değil. Hocada dün maç sonu açıklamasında kimse beklentiye girmesin, bu takımın yapabilecekleri bu kadar diye söyledi. Düşme korkumuz yok ama kalan 12 maçta da bu şekilde maçları izleyeceğiz. Keşke vizyonumuzu geniş tutup daha ileriyi hedefleyebilseydik.

Eğer bu sezonu kapattık gözüyle bakıyorsak önümüzdeki sezonun yapılanmasına şimdiden başlayalım. Bazı oyunculara şimdiden teşekkür edip, önümüzdeki sezon devam edeceğimiz oyuncularla devam edelim. Kaybedecek bir şeyimiz yok sonuçta. Her sezon da yeni yapılanma içinde olmak bizi ne kadar ileriye götürür o da tartışılır.

İnşallah düzelir diyelim artık. Herkese sağlıklı bir hafta dilerim

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu