Atakaş Hatayspor Dolu Dizgin

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Atakaş Hatayspor 1 – Beşiktaş

Süperligin 11. haftasında zirveyi yakından ilgilendiren maçta A.Hatayspor bu maç öncesi kendisyle aynı puanda yer alan Beşiktaş ile karşı karşıya geldi.Hatayspor Baştan sona heyecan içinde geçen müsabakayı kazanarak yoluna devam etti. Takımımızın tek golünü 7. dakkada Saba Lobjanidze attı. Hatayspor bu galibiyetle Lider Trabzonspor’u takibini sürdürdü.
Haftanın sonucu merakla beklenen maçında kazanan Hatayspor oldu. İki takım için de kritik maçtı. İki takımda haftaya aynı puanla girmişti. Hatayspor bu sezon gösterdiği başarılı perfomansını devam ettirmek istiyordu ama İstanbul takımlarına karşı bir türlü istediği sonuçları alamıyordu. Hatta puan kayıplarının tamamını bu takımlara karşı yaşamıştı . Kasımpaşa ve F.Karagümrük ile berabere, Galatasaray ve Fenerbahçeye ise mağlup olmuştuk. Puan kaybı yaşadığımız bu maçların hiç birinde en azından rakipten kötü oynamadık ama bir türlü şeytanın bacağını kıramamıştık. İşte bu duygularla sahaya çıktık. Bu kadar iyi giden sezonda artık bir istanbul takımı galibiyeti almanın zamanı gelmişti. Ayrıca geçen sezon alınan farklı mağlubiyet ve Sergen Yalçın’ın Ömer hocamız ile ilgili açıklamaları takımı ve taraftarları iyice hırslandırmıştı. Zaten maça da çok istekli başlamamız bunun göstergesiydi. Beşiktaş cephesinden baktığımızda ise her ne kadar 20 puan toplasalarda istedikleri sonuçları alamıyordu. Geçen hafta alınan Galatasaray galibiyetiyle ligde tekrar zirve hesapları yapmaya başladılar. Aynı zamanda artık galibiyet serisi yakalamak istiyorlardı ama karşılarında Hatayspor gibi çok güçlü bir vardı.
Maç yukarıda saydığımız atmosferde başladı. Takımımız dolu ve coşkulu tribünler önünde maça baskılı başladı. Orta sahada alanları daraltıp şok presle rakibinin oyun kurmasını önledi. Bu pres sonucu kazandığımız topta El Kaabi ceza sahasında yaptığı vuruş gole giderken Saba Lobjanidze tamamladı ve maçın hemen başında öne geçtik. Maçın başında gelen bu gol bundan sonra ki maçın oynanışını istediğimiz gibi olmasını sağladı. Moral bulan takımımız basķıyı rakibin üstüne attı. Golden sonra yine  oyun disiplininden kopmayarak, aynı anlayışla mücadeleye devam ettik. Golü yiyen eksik Beşiktaş üzerimize gelmek istese de bir türlü istediği oyunu oynayamadı. Burda Pjanic, Josef de Souza ve maçın başında sakatlanan Batshuayi’nin eksikliğini çok hissetti. Sergen Yalçın’ın  Necip uysal’ın orta sahada  oynatması işimizi daha da kolaylaştırdı. Oyunu geniş alana yayıp , pas yaparak oyunun kontrolünü bırakmadık ve ilk yarıyı önde kapatarak soyunma odasına gittik.
İkinci yarıya Beşiktaş biraz daha toparlanmış şekilde başladı. Zaten bunu bekliyorduk. 60. dakikaya kadar rakip oyunu sahamıza yıksada net pozisyon vermedik. 60.dakikadan sonra oyunu yine dengeledik ve kontra ataklarla gol aradık. Kamara, Diouf ve Lobjanidze ile kaleyi yoklasakta skoru değiştirmedik. Son dakikalarda Beşiktaş topun sahibi olsada şuursuzca ataklarını ligin en iyi savunma hattına sahip takımımız rakibine pozisyon vermeyerek savuşturdu ve maçı 1-0 kazanarak zirve yolunda çok önemli bir galibiyet almış oldu. Bu yolda ki direk rakibimiz olan Beşiktaşın ve Fenerbahçe’nin puan kayıpları bizi ilk 2 içinde iyice rahatlattı.
Bugün puan maçından bağımsız olarak bizim için psikolijik anlamda zor maçtı. Hatta kırılma maçı da diyebiliriz. Çünkü yukarıda saydığımız etmenler bizi ister istemez etkiliyordu. Hatta İstanbul takımlarına karşı bir stres mi yaşıyoruz diye düşünmüyor değildik. Ama maça öyle bir başladık ki biz bu maçı alacağız, Puan kaybı yaşadığımız maçlardaki gibi olmayacağını söyler gibiydik. Bir defa takım maça çok iyi hazırlanmış. Hem mental hem de taktik olarak. Beşiktaşa karşı orta sahayı kalabalık tutup onların organize olmasını engelledik.En iyi yaptığımız işlerden biri olan Kaptığımız toplarla hızlı hücumlarla etkili olduk. Savunmada hiç eksilmedik. Oyun disiplininden kopmayarak Beşiktaşı maça hiç sokmadık. Hatlar arasındaki bağlantıları çok iyi yaptık. Mücadele seviyemiz her zaman ki gibi üst düzeydeydi. Takım savunmasını bu maçta da mükemmel yaptık. Bugün ligin en az gol yiyen takımıysak bunda kaleci ve savuma oyuncuları yanında takımın diğer oyuncularınında takım savunmasına katkı yaptığını söylemeliyiz .
Takım olarak iyi mücadele ettik ama,bireysel anlamda ön plana çıkan 4 oyuncumuz vardı. Savunmada istikrarlı bir şekilde oynamaya devam eden Fatih bugün yine cengaver gibiydi. Yine savunmada her geçen üstüne koyarak giden Burak, Sol bekte rakibin en tehlikeli oyuncularından birisi olan Alex Texheria’yı sahadan silen Adekugbe, Ve bana göre bu maçın kahramanı Ruben Ribeiro. Özellikle Ruben hem savunmada hem de hücumda çok çalıştı. Sahada basmadığı bir yer kalmadı desek yeridir. Takımın geriden çıkarken zorlandığı anlarda geriye gelip top aldı, topu iyi saklayarak takımını rahatlattı . Geriden oyun kurdu. Hücuma geçişlerde hep o vardı. Kısaca günün yıldızı Ruben Ribeiro diyebilirim. Yinede de bu  galibiyet takım olarak müthiş bir mücadelenin ürünüdür. Bu anlamda tüm takımı kutluyorum.
Evet çok önemli bir dönemi 7 puanla kapattık. Gaziantep, Karagümrük ve Beşiktaş virajlarını en az kayıpla geçtik. Tabi ki ligde kolay maç yok ama bu 3 maç çok zorluydu. Bu dönemi alnımızın akıyla çıktık ve artık zirve yolunda biraz rahatladık. Trabzonspor ile aramızda 4 puan var. Biz yine rehavete kapılmadan yolumuza devam etmeliyiz. Zaten bu konuda rahatız. Çünkü Ömer hoca gerekli tedbirleri alıyor. Takımı çok iyi hazırlıyor. İnşallah sakatlık yaşanmaz. Zaten sakatlık olmazsa bu takım sezon sonuna kadar buralarda olacaktır. Ömer hoca ne olursa olsun elindeki kadrodan en iyi şekilde verim alıyor. Buda Ömer hocayı farklı yapan bir özellik. Böyle bir hocaya sahip olduğumuz için çok şanslıyız.
Haftaya güney derbisi var. Biz yine takımımıza güveniyoruz. Zor bir maç olacak ama deplasmandan istediğimiz sonuçla döneceğimize inanıyorum.
Son olarak tribünlerin dolduğunda nasıl bir atmosfer olduğunu 3 maçtır gördük. Bu maçta taraftarın takıma verdiği destek yine muhteşemdi. Tribünlere gelerek 90 dakika takımı destekleyen taraftarlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Hep böyle olalım, görüceksiniz Hatay ligin en zor deplasmanı olacaktır.

Teşekkürler 12. adam

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu