Altınözü’ne Hayran Kaldılar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

Bugüne kadar gerçekleştirdikleri programlarda gittikleri illerin Turizmine katkı sağlayan Kültür Sanat Muhabirleri Derneği  Hatay programları kapsamında gittikleri Altınözü’ne hayran kaldılar. “Medya, Kültür, Sanat ve Turizm Buluşmaları Projesi” kapsamda 13 ilden 40 gazeteci Hatay Birlik Vakfı Başkanı Mehmet İhsan Aydeğer öncülüğünde geldikleri Altınözünde  ilk olarak Zeytin Kafe’de Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur ve Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı ile bir araya geldiler.

Aydeğer : “Elinizde sihirli değnek mi var?”

Zeytin Kafe’de ki toplantıda söz alan Hatay Birlik Vakfı Başkanı İhsan Aydeğer , Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur ve Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı’ya elinizde sihirli değnek mi var? Diyerek başladığı konuşmasında :” “Hiç abartmıyorum Altınözü tüm Türkiye’ye örnek olması gereken bir ilçe. Kıymetli yöneticilerimiz burada Öyle güzel çalışmalar yaptılar ki ben bazen Antakya’dan Altınözü’ne mi taşınsam diye düşünüyorum.Bu güzellikleri Altınözü’ne kazandıran sevgili Altınözü Kaymakamımız  Bülent Uygur’a  ve Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı’ya başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.” Dedi.

Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı yaptığı konuşmada, “Elimizde sihirli değnek yok. Göreve 2014 yılında geldik. İlçemiz çok kötü bir durumdaydı. Önceden insanlar burada işleri varsa bile gelmiyorlardı. Bugün hafta sonunda 15-20 bin kişiyi ağırlayan bir ilçe haline geldik.  Kaymakam beyle el ele verip Altınözü için en iyisini yapmaya çalışıyoruz” dedi. Başkan Sarı, “Altınözü’nde 7 milyon adet zeytin ağacı var. İlçemiz zeytin ve zeytinyağı denince akla gelen ilk yer” dedi ve ilçeye yapılan tesislere zeytini andıran isimler verdiklerini anlattı.

Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, gazetecilere yaptığı açıklamada önemli ifadeler kullandı. Kaymakam Uygur, “2016’nın aralık ayında tayinim Altınözü’ne çıktı. Tercihlerim arasında yoktu. Karlı bir gündü. İlk manzara zordu. Hızlı bir şekilde motive olduk. Ne yapabiliriz diye işe koyulduk. Gastronomi ve turizmi merkeze aldık. 2017’de Zeytin ve Zeytinyağı Festivali’nin ilkini yaptık. 2018’de Zeytin Müzesi’ni açtık. Daha sonra Altınözü’ne Altın Zeytin Cam Seyir Teras’ını kazandırdık. Roma mezarlarının kazılması 1 yılda bitti. Gastronomide çok iyiyiz. Ekim ayında Zeytin Zeytinyağı ve Gastronomi festivali yapacağız” sözlerini kullandı. Altınözü’nde güzel işlere imza attıklarını ifade eden Kaymakam Uygur, önümüzdeki sene Altınözü’nde 47 fabrika temelinin atılacağı müjdesini de verdi.

Yapılan konuşmaların ardından Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelen gazeteciler, Altın Zeytin Cam Seyir Terası, Asma Köprü, Ters Altın Konak, Zipline ve Dev Salıncak gibi tesisleri yerinde inceledikten sonra  Tokaçlı Zeytin Müzesini gezdiler.Altınözü’nü çok beğendiklerini belirten gazeteciler, bu güzellikleri kaleme almak için sabırsızlandıklarını ifade ettiler.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu