Altınözü’ne bağlı Ziyaret Mahallesi ikinci bir emre kadar karantinaya alındı!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Altınözü Kaymakamlığı İlçe Hıfzısıhha Kurulu ilçeye bağlı Ziyaret Mahallesinin karantina altına alınmasına karar verdi. Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur başkanlığında toplanan kurul, son günlerde artan vakalar dolayısıyla salgının hızlı bir şekilde kontrol edilip yayılımını önlemek amacıyla Ziyaret Mahallesi’nin 09.02.2021 tarihi saat 15:00 itibariyle ikinci bir karar alınıncaya kadar karantina altına alınmasına karar verdi.

YASAĞA UYMAYANLARA ADLİ İŞLEM YAPILACAK

Karantina süresince mahalleye giriş çıkışların İlçe Jandarma Komutanlığınca kontrol altına alındığı, acil ve zorunlu haller dışında giriş çıkışların yasaklandığı ifade edildi. Mahalle içerisinde vatandaşların kalabalık gruplar halinde bir arada bulunmamaları ve zorunlu olmadıkça evlerinden dışarı çıkmamaları istendi.

Yapılan açıklamada, “Umumi Hıfzıssıhha kanununun 27 nci ve 72 nci maddeleri uyarınca uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacak” ifadelerine yer verildi.

SEMT PAZARI KURULMAYACAK

Altınözü Kaymakamlığı İlçe Hıfzısıhha Kurulu, Ziyaret Mahallesi ve Tepehan Mahallesinde kurulması planlanan semt pazarlarının 08.02.2021 – 14.02.2021 tarihleri arasında kurulmasını yasakladı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu