“ALIŞVERİŞ KARTI DAĞITIYORUZ” DİYEREK DEPREMZEDELERİN KİMLİK BİLGİLERİNİ ALDILAR!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

6 Şubat depremlerinden büyük yara alarak çıkan depremzedelerin çilesi bitmiyor.
Deprem döneminde çeşitli yağma olaylarıyla sarsılan vatandaşlar, henüz kendilerine gelememişken akıl almaz bir dolandırıcıkla karşı karşıya kaldılar.

KİMLİK KARTLARININ FOTOĞRAFLARINI ÇEKTİLER

Antakya’da bulunan Emlak Konut Konteyner Kent sakinlerinin yanına 1 Mayıs İşçi Bayramının vermiş olduğu boşluğu fırsat bilerek gelen dolandırıcılar kapı kapı dolaşarak “Yurtdışında yaşayan bir hayırsever sizlere 500 TL tutarında alışveriş kartı gönderdi. Her ay kartınıza 500 TL yüklenecek” diyerek birçok depremzedenin kimliklerini ön ve arka yüz olarak fotoğrafını çektiler. Dolandırıcılar bununla da kalmayıp hesap numaralarını aldıkları vatandaşların fotoğraflarını çektiler. Bir süre sonra ise dağıtılan kartların sahte olduğunun anlaşılması üzerine Konteyner Kent yönetimi tarafından depremzedelere kısa mesajla uyarı yapıldığı bildirildi. Neye uğradıklarını şaşıran depremzede vatandaşlar, jandarmaya giderek şikayetçi oldular.

“BİZLERE 500 TL ALIŞVERİŞ KARTI DAĞITTIĞINI SÖYLEDİ”

Konteyner Kent sakinlerinden bir vatandaş; “Bizler zar zor geçiniyoruz. Dün birileri gelerek bizlere yurtdışında yaşayan bir hayırsever tarafından 500 TL’lik yardım kartı dağıtacağını söyledi. Ancak kimlik bilgilerimizle birlikte hesap numaralarımızı da aldı. Daha sonra tel tek fotoğrafımızı da çekti. Dün resmi tatili fırsat bilerek buradaki boşluktan faydalandığını düşünüyoruz. Jandarmaya giderek gerekli şikayetleri yaptık” dedi.

KONTEYNER KENT YÖNETİMİ NEREDEYDİ?

Yetkililer ise, resmi görevli olmadan ve resmi görevliye ait kimlik bilgilerini görmeden hiçbir vatandaşın bu tür kişilere itibar etmemeleri yönünde uyarılarda bulundular ancak, olayın olduğu sırada konteyner kent yönetiminden kimsenin müdahalede bulunmaması tepki çekti.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu