Prof. Dr. Sedat Cereci’den Deprem Belgeseli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Akademisyen ve belgesel yönetmeni Prof. Dr. Sedat Cereci, Hataylı bir depremzede olarak Hatay depremini, depremden yaklaşık 3 ay sonra, Hatay Hayat Ağacı Derneği, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hataylı Gazeteciler Talip Köleoğlu, Murat Mutlu, Mehmet Gürkan ve Hataylı depremzedelerin katkılarıyla belgesel olarak hazırlıyor.

Kahramanmaraş merkezli, ancak en büyük yıkıma Hatay’da neden olan 6 Şubat tarihli, 7.8 şiddetindeki depremi Hatay’da yaşayan Prof. Dr. Sedat Cereci’nin, depremin dehşet verici görüntüleriyle beraber depremzedelerin yaşadıklarını da birlikte kurgulayarak belgesele dönüştürdüğü öğrenildi. Hatay depreminin gün ve saatini bildiren “6 Şubat 04:17” adını taşıyan belgeselde, depremin şiddetini dehşetli biçimde yaşayan depremzedelerin deprem anını yeniden yaşadıkları anlatımların da yer aldığı belirtildi.

Etnik kültürler, yöresel gelenekler ve kültür varlıkları konularında 30dan fazla belgesel çeken Prof. Dr. Sedat Cereci’nin Hatay konulu 5. belgeseli olan çalışmada, Hataylı gazetecilerin çektiği ürpertici deprem görüntülerinin de yer aldığı açıklandı.

Önceki yıllarda Hatay’ın inanç çeşitliliğini konu edinen “İnsanları İnsanlığa Çağıranlar”, Hatay’ın yöresel yemeği aşuru anlatan “Birin Aşı”, Hatay’ın mutfak kültürünü konu edinen “Tennûrdan Diste Hatay Mutfağı”, Hatay’ın sözlü kültür geleneği haahaları konu edinen “Hatay Haahaları” adlı belgeselleri çeken Prof. Cereci’nin, depremde büyük hasar gören Hatay’ın kültürel varlığını belgeleyerek geleceğe aktardığı bildirildi.

Türkçenin dışında Almanca ve İngilizce yayınlar yapan Prof. Dr. Sedat Cereci’nin, belgesellerinin 70ten fazla ülkedeki festivallerde gösterildiği öğrenildi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu