Gri Tur Şeb-i Arus’a Hazır

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Bölgemiz turizm sektörünün öncü ve en etkili acentelerinden olan Gri  Turizm ve Seyahat Acentesi bu yıl 748. Düzenlenecek olan Şeb-i Arus törenleri öncesi hazırlıklarını tamamladı.Geçtiğimiz yıl Covid-19 salgını nedeni ile düzenlenemeyen Şeb-i Arus törenlerinin bu yıl yoğun ilgi görmesi beklenirken Gri Tur yöneticileri tarafından rezervasyon konusunda geç kalınmaması konusunda uyarı yapıldı.

Hz.Mevlana’nın 748.Vuslat Yıldönümü dolayısıyla 11-12 Aralık tarihlerinde günübirlik Konya Şeb-i Arus Turu hazırlıklarını tamamladıklarını ifade eden Gri  Turizm ve Seyahat Acentesi Hüsamettin Ay ve Durmuş Furkan Kılınç yaptıkları açıklamada :” Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi kusursuz biçimde  Konya Şeb-i Arus turlarını gerçekleştirmeyi planlıyoruz.Antakya Vali Göbeği ve İskenderun Gri Tur önünden start alacak olan gezi programız da  ilk olarak Konya şehir merkezinde sırasıyla Alaeddin Tepesi,Karatay Medresesi ve İnce Minareli Medrese gibi Selçuklu,Türk-İslam dönemi eserleri gezisi ile başlıyor.Daha sonra Meram Bağlarında bulunan Hint diyarından gelip buraya yerleştiğine inanılan çok güzel bir bayanın aniden ortadan kaybolduktan sonra Bektaşiler tarafından Baba sanının verilmesi sonucu böyle anılan Tavus Baba (Tuzcu Baba) Türbesi ziyareti ile devam ediyor.Buradan da İslam düşünürü ve mutasavvıfı Hz.Mevlana’nın 748.Vuslat Yıldönümü Anma törenleri dahilindeki Mevlevi törenini izlemek üzere tören alanına hareket edeceğiz.Sema töreni akabinde Mevlana Müzesi(Türbesi) ve çarşı gezimiz ile Konya turumuzu tamamlıyoruz. Tur ücretimiz 250 TL olup Şeb-i Arus tören bileti 60 TL’dir.Tur programını açıkladığımız andan itibaren vatandaşlarımızın ilgisininyoğun olduğunu söylemek istiyoruz. Hz.Mevlana’nın 748.Vuslat Yıldönümü Şeb-i Arus turuna katılmayı planlayan herkesi geç kalmadan bizlerle irtibata geçmelerini istiyoruz.”dediler.

Gri  Turizm ve Seyahat Acentesi Konya Şeb-i Arus turu detaylı bilgi için www.gritur.com  sayfasını ziyaret edebilir, 0 326 614 88 44 nolu telefonu arayabilirsiniz.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu