Hatayspor galibiyeti son saniyede kaçırdı! 1-1

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Süper Lig’deki ilk galibiyetine çok yaklaşan Hatayspor, özellikle ilk yarısında çok sayıda net fırsat yakaldığı maçın son saniyelerinde yediği gole engel olamadı ve 1 puana razı oldu. Hatayspor’un tek golü Onur Ergün’den geldi

Atakaş Hatayspor, Süper Lig 5’inci hafta maçında kendi evinde Adana Demirspor’la karşı karşıya geldi. Bordo-Beyazlı ekibin teknik patronu Serkan Özbalata maça Erce Kardeşler, Kamil Ahmet Çörekçi, Recep Burak Yılmaz, Simon Falette, Samuel Adekugbe, Onur Ergün , Mehdi Boudjemaa, Ruben Ribeiro, Saba Lobjanidze, Kevin Varga ve Ayoub El Kaabi 11’iyle başladı.
Maçtaki ilk ciddi fırsatı Adana Demirspor yakaladı. 14’üncü dakikada ceza yayının hemen gerisinden kazanılan serbest vuruşta Yusuf Sarı topun başına geçti. Yusuf’un şutunda barajdan seken top kornere çıktı.
Dakikalar 21’i gösterdiğinde Atakaş Hatayspor öne geçti. Saba topu savunma arkasına Ayoub’la buluşturdu. Kaleciyle karşı kalan Ayoub, yanındani Onur’a pası verdi. Onur Ergün de bomboş pozisyonda meşin yuvarlığı ağlarla buluşturarak takımı 1-0 öne geçirdi.
30’uncu dakikada Hatayspor ikinci gole çok yaklaştı. Saba’nın sağdan yaptığı ortada arka direkte topu kontrol eden Kevin Varga çok sert vurdu. Kaleci topu kornere çeldi.
33’te Hatayspor bir kez daha gole çok yaklaştı. Savunmanın uzaklaştıramadığı topu önünde bulan Saba sahası dışından yerden sert bir şut çıkardı. Top direğin dibinden auta çıktı.
35’te Kamil Ahmet sağdan ortaladı. Ayoub’un kafa vuruşunda top yandan dışarı çıktı.
37’de Kamil Ahmet topu yerden ceza sahasına gönderdi. Kevin’in dokunduğu top kale direğinde çarptı ve kaleci Ertaç’ın ellerinde kaldı.
43’te Adana Demirspor’da Oneykuru’nun topu ağlara gönderdiği pozisyonda ofsayt bayrağı havaya kalktı.
44’te konuk ekip etkili geldi. Ceza sahasına gelen ortada Belhanda topun gelişine vurdu. Kaleci Erce gole izin vermedi. İlk yarı Hatayspor’un 1-0’lık üstünlüğe ile sona erdi.
Konuk ekip ikinci yarıya önde basıyla başladı. 53’te Kevin’i ceza sahası dışından attığı sert şut yandan auta çıktı.
Hatayspor 62’de gole çok yaklaştı. Savunma arkasında topla buluşan Ayoub, son vuruşunu yapamadı. Seken topun gelişine vuran Saba kaleciye takıldı. Üçüncü pozisyonda ceza sahasında Onur Ergün’ün attığı şutta da top yandan auta gitti.
66’ncı dakikada Hatayspor ilk değişikliğini yaptı. Kevin Varga oyundan çıktı. Dylan Saint Louis oyuna dahil oldu.
72’de iki takım oyuncuları arasında yaşanan gerginlik sonrası kartlar havada uçuştu. Hatayspor’da Ayoub El Kaabi ve Falette, Adana Demirspor’da ise Onyekuru ve kaleci Ertaç sarı kart gördü.
74’te rakibini faulle durduran Adekugbe de sarı kart gördü.
76’da Saba sağ kanattan topu Mehdi’ye gönderdi. Mehdi ceza sahası önünde topu gelişine vurdu. Top kalecinin kucağına gitti
79’da Mehdi ve Kamil Ahmet çıktı. Rayane Aabid ve Ognjen Vranjes oyuna dahil oldu.
84’te sakatlık geçiren Onur oyundan çıktı. Yerine Musa Çağıran girdi.
Maçın sonuna 6 dakika ilave edildi.
90+3’te konuk ekip köşe vuruşunda oyuna sonradan Berk Yıldız’la golü buldu.Ancak gol vuruşundan önce Adana Demirsporlu oyuncuların topa elle müdahale etmesiyle nedeniyle gol VAR’dan döndü.
Adana Demirspor 9+8’de attığı golle skora denge getirdi. Serbest vuruşta ceza sahasına yapılan ortada topa iyi yükselen Tayyip kafa vuruşuyla ağları havalandırdı. Bu golle beraber maç sona erdi. Hatayspor 3 puana çok yaklaştığı mücadele 1 puana razı oldu. Hatayspor ligdeki ilk puanını alırken Adana Demirspor ise puanını 10’a yükseltti.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu