MÜCADELE VAR, GOL YOK

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Trabzonspor 1 – A.Hatayspor 0

A.Hatayspor ,2022-2023 futbol sezonunun 2. haftasında deplasmanda Trabzonspora 1-0 mağlup oldu. Maç boyu topun kontrolünü büyük oranda elimizde tuttuğumuz maçta mücadele anlamında iyi fakat üretkenlik noktasında kötü olunca en azından puan çıkaracağımız maçı kaybettik.
Ligde ilk haftayı bay geçen A.Hatayspor bu maç öncesi herkes için kapalı kutuydu. Yapilan transferler, hazırlık maçlarındaki kötü futbol bu maç öncesi taraftarları endişelendirmişti.Yeni teknik direktörümüz Serkan Özbalta maça 4-3-3 sistemiyle çıktı.. İlk 11′ de, yeni transferlerden Varga’nın yedek kalması dışında elindeki kadroya göre sürpriz yoktu diyebiliriz.
Müthiş bir ilk yarı izledik Bunda Hatayspor’un rakibi karşısında kapanmayı değil, oyunu geniş alanda oynamaya çalışan anlayışla mücadele etmesinin rolü büyüktü. Zaman zaman çok güzel hareketler de izledik. Örneğin 20. dakikada El Kaabi’nin enfes rövaşatasına Uğurcan’ın aynı güzellikte çelmesi, Erce’nin eski takımına karşı sergilediği performansı, VAR kararıyla iptal edilen gol öncesi Bakasetas’ın Eren’e müthiş pası, izleyenlere adeta premier ligden maç havası verdi. İlk yarı gerçekten tempolu ve göze hoş gelen pozitif bir futbol izledik.
İkinci yarıda A.Hatayspor,yine oyunu rakip yarı alana yıkıp topa sahip olma çabası devam etti. Bu anlayışıyla zaman zaman pozisyonlar verse de Trabzonspor’a ciddi sıkıntılar yarattı. Özellikle sağ kanatta Lobjanidze ile etkili olduğumuz anlarda ileride çoğalmakta yetersiz kaldık. EL Kaabi ceza sahasında çok yalnız kaldı. Saint Louis hücuma hiç destek vermedi. Böyle olunca belli bir noktaya getirdiğimiz hücumları sonuçlandıramdık. 65. dakikadan sonra geniş kadronun da etkisiyle değişikliğe giden Trabzonspor .daha net pozisyonlar bulmaya başladı ancak Trabzonspor Erce’yi geçemedi.Ta ki Abdulkadir Ömür sahneye çıkana kadar. Abdulkadir,ceza sahası dışında öyle bir vuruş yaptı ki, Erce, sadece parmaklarıyla dokunabildiği topun gol olmasını engelleyemedi.Serkan hoca, mücadele anlamında başa baş oynadığı karşılaşmayı kaybetmemek için oyuna müdahaleler yapsada skoru değıştiremedi ve maç 1 – 0 rakip takımın üstünlüğü ile sonuçlandı..
A.Hatayspor, bu maçta fena bir performans göstermedi.Maç öncesi haziırlık maçlarını fazla izleyemediğimiz için takım bizim için soru işaretleri taşıyordu. Ancak bugün ki oyunu ve mücadeleci takımı gördükten sonra A.Hataysporun hiçte öyke kolay bir takım olmayacağının sinyallerini verdi. Kimse yanlış anlamasın, takım mükemmel mi ? Hayır. Eksiklerimiz var mı? Var. Ancak özellikle mücadele seviyesi, geçiş hücumlarındaki başarı, ortasahada rakibe boş alan bırakmaması ilerisi için bizlere umut verdi. Özellikle hücum bölgesinde daha fazla çoğalıp, bitiricilikte daha net olmalıyız.
İyi bir santrafor alınırsa bu sorunu büyük ölçüde çözeriz.Trabzonspor’a karşı iyi direndik ve ezilmedik. Savunmada çok fazla hata yapmadık. Kaptığımız toplarla geçiş hücumlarını etkili kullandık. Orta sahada alanları iyi daraltıp rakibe organize olma fırsatı vermedik. Yediğimiz golde bir anlık duraksayışımızı Abdulkadir Ömür iyi bir şut çıkarınca golü yedik.
Ben iyi sinyaller aldım diyebilirim. Zaten ligin ilk 5 – 6 haftası her takım için hazırlık dönemi gibidir. İdeal kadro oluşturmak için bazı denemeler yapılır. Yeni transferler için uyum sürecidir. Bu dönemi en kısa zamanda tamamlayan takımlar avantajı yakalar. Bu her takım için geçerlidir. Bu anlamda bizde eksiklerimize rağmen hocaya ve takıma sabırlı yaklaşmamız lazım.
Evet ilk maçımızı puansız kapattık. Lig uzun. Önümüzde çok maç var. Biz yeter ki mücadeleden taviz vermeyelim. Kötü futbol oynayabiliriz ama kötü mücadele edemeyiz. Önümüzdeki hafta evimizde oynayacağız. Sezonun ilk iç saha maçında taraftarımızın önünde galibiyet alacağımıza inanıyorum. Taraftarımızın da takıma sahip çıkıp tribünleri doldurması gerekir.

NASIL OYNADILAR ?

Takım olarak gerçekten iyi mücadele ettiğimiz bir maçı geride bıraktık.Bireysel anlamda kalecimiz Erce iyi bir performans sergiledi. Zaten Altınorduda oynarken potansiyeli olan bir kaleciydi. Trabzonsporda kötü olduğu için değil, Uğurcan gibi bir oyuncunun ardında beklemesinden dolayı oynamamıştı. Bana göre tek eksiği yan toplardaki hatalarıydı. Bunuda maç eksiğine bağlıyorum. Haftalar ilerledikçe bu eksiğini kapatacağını düşünüyorum.
Geri dörtlümüz fena değildi, gayet uyumlu göründüler. Vranjes’in performansını beğendim. Kademe anlayışı, hamleleri, hava toplarındaki hakimiyeti iyiydi. O bölge için nokta transfer diyebiliriz.
Onun yanında Falette değilde geçen yıl iyi bir sezon geçiren Burak oynarsa savunmamız daha iyi olur. Burak sakat değilse sahada olmalı.
Adekugbe belli bir seviyede oynadı. Zaman zaman hücuma destek verdi.
Kamil Ahmet ise bence yedekte beklemeli. Özellikle hücumda hiç bir katkısı yok.Geçen yıldan beri bir tane isabetli ortasını göremedik.
Musa Çağıran, beklerin biraz altında kaldı ancak ilerleyen haftalarda katkı verecek oyuncu.
Ruben Riberio ise bildiğimiz gibi. Çok iyi oyuncu, oyunun iki yönünüde çok iyi oynuyor, takımı yönlendiren, geçiş hücumlarını iyi başlatıyor. Tek eksiği ayağında çok fazla top tutup , riskli oynaması. Ve tabi ki hırçınlığı. Zaten ikinci yarıda biraz daha kendi toparladı.
Ryaen Aabid ise tekrar döndüğü takımda eski performansından uzaktı. İyi bir Aabid bize çok katkı sağlar. Zamanla form tutacaktır.
Lobjanidze ve El Kaabi bugün gayretliydi ancak ileride yalnız kaldılar. Özellikle ikinci yarıda bu iki oyuncu beraberliği hatta galibiyeti getirebilirlerdi. Bu iki oyuncu bu takımda her zaman oynamalı diye düşünüyorum.
Gelelim Dylan Saint Louis’e. Bu oyuncu geçen sezon hiç bir şey vermemişti. Bu sezona kötü başladı. Adını hiç duymadık desem yanlış olmaz. Eminim ki Varga form tutunca o da kulübeye dönecektir.
Takım haftalar ilerledikçe daha iyi olacağının sinyallerini verdi. Uyum sürecini atlatınca daha iyi bir takım izleyeceğimize inanıyorum. Tamam mükemmeliz demiyorum ama bu takıma sabır gösterilmeli. Bu krediyi Trabzonspor maçında hak ettiler. Umarım ilerleyen haftalarda daha iyi oluruz.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu