3 Kuşaktır Damak Çatlatan Lezzet :” Güleroğlu Baklava”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

1960 yılından günümüze müşterilerine sunduğu eşsiz baklava lezzeti ile bölgemizde Baklava Devi olarak bilinen Güleroğlu Baklava şimdilerde 3.kuşak baklava ustaları Ahmet ve Muhammed’in  lezzetli sunumları ile gündemde. Güleroğlu Baklava kurucusu Mehmet Güler’den en leziz baklava yapımını öğrenen Sabahaddin Güler’in oğulları Ahmet ve Muhammed yaptıkları baklava lezzetleri ile ustalara taş çıkartıyorlar. Bir yandan eğitimlerine devam eden genç Baklava Ustaları boş buldukları zaman zarfında soluğu imalathane de alarak yaptıkları baklavalar ile Dede Mehmet Güler ve müşterilerden tam not almayı başardılar.

Dedelerinin başarısını devam ettirmek adına aile mesleğine yönelen torunları Ahmet ve Muhammed ile gurur duyduğunu söyleyen Mehmet Güler yaptığı açıklamasında :” Onları tezgah başında gördüğümde genliğimi görüyorum resmen. Bu anlatılmaz bir duygu. Ailemizin üçüncü kuşak gençlerinin Baklava konusunda sergiledikleri performanslar aile mesleğimizin emin ellerde olacağının en büyük göstergesi. Torunlarım ile birlikte Baklava yapmak en büyük keyfim bu aralar. Şu Lise öğrencisi olan genç ustalarımızın eğitim planlarında gastronomi ile alakalı eğitim yer almaktadır. Biz bu sektörde rahmetli ustalarımızın ellerinde alaylı olarak yetiştik ama onlar eğitimli baklava ustaları olarak mesleğimizi devam ettireceklerdir. Bayrak emin ellerde diyerek torunlarıma çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

Bölgemizde 5 şube ile müşterilerine en iyi hizmeti vermek adına var güçleri ile çalıştıklarını söyleyen 2.kuşak baklava ustası Sabahaddin Güler, Henüz çok genç olan çocukları Ahmet ve Muhammed’in aile mesleğine dört elle sarılmasının kendisini çok onure ettiğinin altını çizerek yaptıkları baklava lezzetinin yanında şubelerde müşterilere satışta yapan genç ustalara başarı dileğinde bulundu.

Heyecanları adeta gözlerinden okunan 3.kuşak baklava ustaları Ahmet ve Muhammed yaptıkları açıklamada:” Baklavacılık bizim aile mesleğimiz. Muhteşem baklava lezzetimiz her kes tarafından da biliniyor. Kurucumuz dedem ve devamında babamız ve amcalarımız tarafından yürütülen baklavacılık işinde bizimde olmamız gerektiğini düşünerek mesleğimize dört elle sarıldık. O kadar şanslı ustalarız ki biz işi ehlinden yani dedemizden öğrendik. Yaptığımız baklavaları ilk önce dedemiz tadarak bizlere geçer not verdikten sonra artık bizde ustayız dedik ve derslerimizden geri kalan zamanları imalathanede geçirmeye başladık. İşimizi o kadar seviyoruz ki imalathane sonrasında da köprü başı şubemizde satış da yapıyoruz. Orda da boş zaman yakaladığımızda derslerimizde günün tekrarını yapıyoruz. Hedefimiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında eğitim aldıktan sonra Hem alaylı hem de eğitimli baklava ustaları olarak Güleroğlu markasını sonraki nesillere layık olduğu biçimde taşımaktır.Bizi yetiştiren kurucumuz dedemiz Mehmet Güler’e ne kadar teşekkür etsek azdır. Artık 3 kuşak bir arada damak çatlatan baklava lezzetimizi yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dediler.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu