Hatayspor’dan muhteşem galibiyet! 4-1

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

Bordo beyazlılar 1-0 geriye düştüğü maçı ikinci yarıdaki muhteşem temposuyla 4-1 kazanmayı başardı. İlk yarının son saniyelerinde rakibin 10 kişi kaldığı maçta Hatayspor’a galibiyeti getiren goller Diouf (2) ve Akintola’dan (2) geldi. Hatayspor, bu galibiyetle birlikte Alanya’nın da yenilmesiyle birlikte 5’inci sıraya yükseldi.

Atakaş Hatayspor, Süper Lig 27’inci hafta maçında Antakya Atatürk Stadı’nda MKE Ankaragücü’nü ağırladı. Bordo beyazlıların teknik direktörü Ömer Erdoğan maça, kalede Munir, geri dörtlüde Alexandros Katranis, Jean Claude Billong, Pablo Santos, Strahil Popov, orta alanda Rayane Aabid (kaptan), Ruben Riberio, Adama Traore, ileri uçta ise Selim Ilgaz, Babajide David Akintola ve Mame Diouf 11’yle başladı.
ANKRAGÜCÜ’NÜN İLK ŞUTU GOL OLDU
Maçtaki ilk etkili atak  Hatayspor’dan geldi. 11’inci dakikada rakiplerinden şık çalımlarla kurtulan Akintola sağ çaprazdan şutunu attı. Savunmadan seken top yükseklik kazandı. Kaleci Korcan son anda topu kornere çeldi.
16’ıncı dakikada konuk ekip öne geçti. Lobjanidze’nin sağdan çevirdiği topa hareketlenen Borven düzgün bir vuruşla ağları havalandırdı.
AKİNTOLA’DAN PEŞ PEŞE GOL DENEMELERİ
Hatayspor 20’de beraberliğe çok yaklaştı. Ceza sahası içinde topla buluşan Akintola yakın mesafeden şutunu attı. Savunmaya çarpan üstten dışarı çıktı.
28’de Akintola yine gole yaklaştı. Sol kanattan ceza sahasına giren Akintola şutunu attı. Top üstten auta gitti.
29’da Katranis ortaladı. Diouf uygun durumda topa çok kötü vurdu.
41’de Traore savunma arkasına enfes bir top attı. Diouf’un kontrolü kötü olunca kaleci Korcan topa sahip oldu.
SELİM-DİOUF UYUMU VE ŞIK GOL
45’inci dakikada Hatayspor beraberliği yakaladı. Selim Ilgaz’ın soldan yaptığı ortaya iyi yükselen Mame Diouf kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu.
RAKİP 10 KİŞİ KALDI
İlk yarının uzatma bölümlerinde Paintsil, Aabid’e çok sert bir faul yaptı ve sarı kart gördü. Bordo beyazlı oyuncuların yoğun itirazının ardından pozisyonu yeniden inceleyen orta hakem direkt kırmızı kartla Paintsil’i oyundan attı.
Maçın ilk yarısı 1-1 sona erdi.
İKİNCİ YARIDA HATAYSPOR FIRTINASI
Bordo beyazlılar ikinci yarıya çok etkili başladı. Traore’nin pasında topla buluşan Akintola şutunu attı. Kaleciden seken top hız kaybetti. Savunma gol çizgisi üzerinden topu kornere attı.
49’da Akintola bir kez daha gole yaklaştı. Akintola’nın şutunda top savunmadan döndü.
Bordo beyazlılar maçın 55’inci dakikasında 2-1 öne geçti. Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Diouf düzgün bir vuruşla kaleciyi avladı ve takımını öne geçirdi.
57’de Diouf üçüncü gole yaklaştı. Diouf’un kafa vuruşunda top az farkla üstten auta çıktı.
65’te Hatayspor bir kez daha penaltı kazandı. Akintola’nın düşürülmesiyle kazanılan penaltıda yine Akintola topun başına geçti. Güzel bir vuruşla ağları sarsan Akintola farkı 2’ye çıkardı.
75’te Akintola bir kez daha sahne aldı. Katranis’in ortasında topu iyi kontrol eden Akintola rakibinden sıyrıldı. Kalecinin kapattığı köşeye çok sert vurdu ve farkı 3’e çıkardı.
Golden sonra Selim Ilgaz yerini Kamara’ya bıraktı.
82’de Hatayspor 3 oyuncu birden değiştirdi. Diouf, Katranis ve Aabid oyundan çıktı. Burak, Sackey ve Kone oyuma girdi.
90’da konuk ekibin bir şutu direkten döndü.
Maçı 4-1 kazanan Hatayspor, 45 puana yükseldi.

Haber: Sabahattin Atasoy

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu