ZOR BİR GÖREV DEVRALDI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Atakaş Hatayspor’umuzun yeni teknik direktörü Volkan Demirel bugün resmi sözleşme imzalayarak göreve başladı ve ayağının tozuyla ilk antrenmanına çıktı.
Volkan hocanın önünde milli maç arasının olması küçükte olsa bir şans. Bu süreçte hem oyuncuları tanıyacak hem de sistemini oyunculara kabul ettirmeye çalışacaktır. Ayrıca 6 maçta alınan 1 puan alan takımın moral motivasyonu da dipte. Öncelikle hocanın oyuncuları psikolojik anlamda hazırlayacaktır. Her şeyden önce takımın öz güveni yerine gelmeli. Volkan hoca futbolculuk yıllarıda hırslı biriydi. Kazanmak isteyen bir yapıya sahip. Bu karakterini takıma aşilarsa önemli bir kazanım olur.
Şimdi hocanın önünde Sivasspor deplasmanı ve sahamızda Alanyaspor maçları var. Bu iki maçtan alınacak en az 4 puan takımın tekrar ayağa kalkmasına ve önüne güvenle bakmasına yardımcı olacaktır. Açıkçası devre arasına kadar en az hasarla girilmeli. Baktığımız zaman kadro kalitemiz süper lig seviyesinin altında diyebiliriz. Volkan hoca ,Bu ortamda bu kadrodan maksimum verim alabilirse büyük bir iş çıkarır. Yapılan antlaşma detaylarına bakarsak hoca devre arasında takviye isteyeceği kesin. Eminim ki o da bu kadroyla sezonu bitiremeyeceğini biliyor. Bu çok önemli bir nokta. En azından sorunu biliyor diyebiliriz.
Kısa vadede hocanın bir anda takımı değiştireceğini bekleyemeyiz. Sonuçta elinde sihirli bir değnek yok. Ona belli bir süre zaman vermek lazım. Taraftarın ve yönetimin sabırlı olması gerekir. Geçmiş yıllarda sık sık hoca değişimi yapan takımların çoğu istikrarı yakalamayarak küme düştüğüne şahit olduk. Onun için biraz beklemekte fayda var. Tamam şu an puan olarak iyi durumda değiliz. Bir an önce puanlar toplamalıyız, ama bu konuda aşırı baskı yapmak hem hocanın hem de takımın işini zorlaştırır.
Şimdi önümüzde zorlu Sivasspor maçı var. Onlarda bu sezon istedeği gibi başlayamadı ve bizim maçı çıkış maçı olarak görüp yüksek tempoda mücadele edeceklerini düşünüyorum. Buradan alınacak 1 puan çok değerli olur. Sahamızda oynayacağımız Alanyaspor maçındanasılsın 3 puan alırsak her anlamda havayı değiştirir. Özellikle psikolojik anlamda takım kendine gelir.
Tekrar söylemek isterim ki biz hocadan bir anda takımı yukarılara çıkarmasını beklemiyoruz. Elinde sihirli değnek yok. Ancak takıma Kısa zamanda istediğimiz oyunu oynamasak bile sahada ne yaptığını bilen, son düdüğe kadar mücadelesinden taviz vermeyen, sistemi olan bir takım görmek istiyoruz. Bunu başarırsa futbolcu – taraftar bütünleşmesini tekrar yakalarız. Bu da bizi başarıya götürür.
Umarım yeni hoca ile yeni bir sayfayı güzel açarız. Lig bizim için yeni başlıyor. Önümüzde daha çok maç var. Bu 6 haftayı telafi edebiliriz. Biz taraftarlar olarak ne olursa olsun hocanın ve takımın arkasında olmalıyız. Artık bahane üretmeden takıma destek vermeliyiz. Bu takım düşerse buralara dönmek zor olabilir . Bazı hesapları sezon sonuna bırakalım.
Tekrardan Volkan hoca ve ekibine başarılar. İnşallah bizi iyi yerlere getirir.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu