ZEYNEP, DENİZ, CAVİDE ŞAHUTOĞLU BU OKULDA HEP YAŞAYACAK!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

İskenderun’un tanınmış Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Yılmaz Şahutoğlu, 6 şubat depreminin kendisinden kopardığı eşi ve ikiz çocuklarının adını taşıyacak olan Zeynep, Deniz, Cavide Şahutoğlu Ortaokulu’nun temel atma töreninde duygu dolu anlar yaşadı.
Piri Reis Mahallesinde bulunan Eda Apartmanın enkazında kaybettiği öğretmen eşi Cavide ile 11 yaşlarındaki ikiz çocukları Zeynep ve Deniz Şahutoğlu adını General Şükrü Kanatlı İlkokulu’nun bulunduğu alanda inşa edilecek okulla ölümsüzleştirecek olan Dr. Şahutoğlu’nun, törende çocuklarının da üyesi olduğu İskenderun Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü sporcularına sarılarak onlara duyduğu özlemi bastırmasının yanısıra, tarifsiz acısını bir nebze de olsa hafifletmeye çalışması dikkatlerden kaçmadı.
İskenderun Pirireis Mahallesi’nde düzenlenen temel atma törenine İskenderun’daKİ Koordinatör Kaymakamlar Ceyhun Denli ve Miyase Demirkoparan, Hatay Milletvekilleri Abdülkadir Özel ve Nermin Yıldırım Kara, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Yıldırım, siyasi parti, sivil toplum kuruluşları, iş dünyası temsilcileri ve Şahutoğlu’nun yakınları katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, depremde hayatını kaybedenler için Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi.
‘6 Şubat bir kıyamet gecesiydi’
Deprem felaketinin yüreklerde açtığı yaranın ömür boyu kapanmayacağını ifade eden Yılmaz Şahutoğlu, “6 Şubat belki bir doğal afetti. Ama bizim için bir afetin ötesinde koskoca bir kıyametti. Hayata tutunduğumuz, geleceğine umutla baktığımız, nefes aldığımız, dünyaya göz bebekleriyle baktığımız bütün değerlerimizi ne yazık ki bir buçuk dakikada alıp gitti. Umutlarımızı aldı, hayallerimizi çaldı, yaşama sevincimizi tüketti, yok etti. O yüzden Koskoca ve bir kıyamet oldu bizim için… Başta benim canlarım olmak üzere, bu kıyameti yitirdiğimiz bütün canlarımıza yüce Mevla’mdan rahmet diliyorum. Mekânları eminim ki ruhlarının ve kalplerinin güzelliği gibi cennettir. Ondan hiçbir kuşkum yok. Ama onlardan ayrı yaşadığımız her gün, her saat, her dakika, her saniye benim için bir cehennemdir ve bu cehennemi ne yazık ki onlara kavuşana kadar yaşamaya devam edeceğim” dedi.
‘Bu okul Zeynep ve Deniz gibi başarılı çocuklar yetiştirsin’
Depremde kaybettiği eşi ve çocuklarını yad eden Dr. Şahutoğlu “Ancak benim canlarım çok akıllı ve eğitime o kadar derece düşkünlerdi ki çok idealist bir annenin çocuklarıydı. Cavide’m olağanüstü idealist bir insandı, çok iyi bir öğretmendi. Ve bizler inanıyoruz ki; bu toplumun ayakta durabilmesi önderimizin hedef gösterdiği çağdaş muhasır seviyesine ulaşabilmesinin yegane yolu ahlaklı ve eğitimli nesiller yetiştirmekten geçer. Cumhuriyetin kurucusu büyük önderimiz Mustafa Kemal, ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ diyerek gelecekteki nesillerin ilimin rehberi ve ışığı eğitimin yönlenmiş, bu konuda öğretmenlerimize tavsiyede bulunmuştur. Böyle bir eseri de ‘Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek’ üzere yapıyoruz. Ve, Zeynep ve Deniz gibi başarılı çocuklar yetiştirsinler umuduyla onların adlarını anmak ve ebediyete yaşatmak için böyle bir eseri temeline sizlerin teşvikleriyle atıyoruz. Denizin ve Zeynep’im hem eğitimde, hem sporda çok iyilerdi. Çok güzel yelkencilerdi, ikisi de bu deprem felaketini yaşamamış olsalardı Türkiye Yelken Federasyonu’nun davetlisi olarak milli sporcu olacaklardı, milli takıma davet edilmişlerdi. Ben huzurlarınızda onların eğitiminde emeği geçen tüm öğretmenlerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.
12 derslikli Zeynep Deniz Cavide Şahutoğlu Ortaokulu’nun temeline ilk harç için butona basıldı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu