YILMAZ: ESNAFIN SORUNUNU ÇÖZMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Aziz Fatih Yılmaz başkanlığında HESOB yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Aziz Fatih Yılmaz, oda başkanlarına katılımlarından dolayı teşekkür etti. Başkan Yılmaz, yaptığı açıklamada; “Yaşanan deprem felaketinin ilk saatinden itibaren sahada olduk, çok büyük bir felaket yaşadık, başta merhum başkanımız Abdulkadir Teksöz olmak üzere binlerce can kaybımız oldu. Büyük yıkıma neden olan deprem sonrası, 1 yıldan bu yana Konfederasyonumuz, Federasyonlarımız ve tüm illerdeki Odalar Birliği, Mesleki Odalarımız ve isimlerini saymakla bitiremeyeceğimiz birçok şahsın ve STK’ların gönderdikleri yardım malzemeleri, valiliğimiz koordinatörlüğünde oda başkanlarımız ile birlikte ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Vatandaşlarımızın yeme, içme ve giyim ihtiyaçların karşılanması noktasında büyük bir gayret gösterdik. Buradan yardımlarını esirgemeyen herkese ve ekip ruhuyla birlikte gece gündüz çalıştığımız oda başkanlarımıza, yönetim kurulu arkadaşlarımıza, çalışanlarımıza tekrar teşekkür ediyorum. Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara Allah’tan şifa diliyorum.

İLİMİZ EKONOMİSİNİN GELİŞMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

İlimizin yeniden ayağı kalkması için ekonominin canlanması gerekiyor. Bunun da ticari hayatın bir an evvel başlaması ile ancak mümkün olacağı düşüncesiyle valiliğimiz koordinatörlüğünde ilimiz merkez, Antakya olmak üzere çok sayıda ilçede konteyner, prefabrik çarşılar ve konteyner kent alanına geçici çarşılar faaliyete geçirildi. Bu aşamada biz de büyük bir gayret göstererek esnaflarımızı hak sahibi yaptık. İlimizin en büyük STK’sı olarak hükumetimiz başta olmak üzere yerel yönetimlerimiz ile ivedi çözüm bekleyen sorunlara çözüm getirmek, şehrimizi hızlıca ayağa kaldırmak amacıyla istişarelerimizi de sürdürüyoruz. Bu konuda şehrimize yapılacak tüm girişimlerde Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve tüm meslek odaları olarak işbirliğine ve desteğe hazır olduğumuzu defaten beyan ediyorum. Hataylı esnafımızın sorununu çözmek boynumuzun borcudur” ifadelerini kullandı.

Başkan Yılmaz’ın konuşmasının ardından oda başkanları, karşılaştıkları sorunlar, esnafların ve ilimizin sorunları ile çözümü noktasında görüşlerini dile getirdi. Başkan Yılmaz, toplantıya katılan tüm üyelere teşekkür ederek toplantıyı sonlandırdı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu